OCZ Vertex 3 Pro är den första SSD-enheten att dyka upp med SandForce nya generation av SSD-kontrollerkretsar. Med en SF-2500 kontroller under huven har Vertex 3 Pro specifikationer som heter duga, nu har vi även fått se de första riktiga prestandatesterna som svart på vitt visar att vi under 2011 kommer att få se helt nya nivåer av prestanda.

OCZ väntas inte börja sälja sin Vertex 3-familj förrän tidigast om 1-2 månader så de testenheter som nu cirkulerat är tidiga provexemplar som mycket väl kan komma att optimeras ytterligare under de kommande månaderna. Viktigast att komma ihåg är att Vertex 3 och SandForce SF-2500/2200 inte kommer att finnas på marknaden förrän i andra kvartalet 2011.

SandForce har med sin SF-2×00 familj byggt vidare på sin DuraWrite-teknik som minimerar mängden data som skrivs till minneskretsarna på SSD-enheterna. Detta för att slita mindre på kretsarna och samtidigt öka den faktiskta datahastigheten. 

vertex3cont

Den nya generationens SandForce-kontroller stödjer SATA 6,0 Gbps gränssnittet och av de tester som nu publicerats är det alldeles uppenbart att Vertex 3 Pro kräver ett snabbt gränssnitt för att sträcka på benen. I vissa tester är det nästan så att det purfärska SATA 6,0 Gbps-gränssnittet inte räcker till.

Med stöd för Toggle Mode och ONFI 2 NAND-kretsar har SandForce specificerat sin nya kontroller till 500 MB/s vid läsning och skrivning av sekventiella filer och 60 000 IOPS vid läsning och skrivning av 4K filer.

35442 35428

Anandtech och PC Perspective har man publicerat förhandstittar på Vertex 3 Pro och slutsatsen är ganska enkel att dra. Vertex 3 Pro pulvriserar konkurrenterna i de flesta fall och i värsta fall presterar enheten oftast snäppet bättre än förra generationens SandForce-enheter i sitt esse. Som bäst ger Vertex 3 Pro prestanda som ingen annan SSD är i närheten av.

Det är svårare att sia om butikspriser och tillförlitlighet i ett så tidigt skede. Men att SandForce och OCZ har något alldeles särskilt på väg står utom alla tvivel. 

Källa: Anandtech, PC Perspective

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
flopper
flopper
13 Årtal sedan

weeee 😆

lang
lang
13 Årtal sedan

Det finns redan ssd på marknaden med 450mb/s read och 350mb/s write.

lang
lang
13 Årtal sedan

215 i write ska de ju stå 😉

WIRN
13 Årtal sedan

Riktigt skön SSD-vår vi har framför oss!