En ny drivrutin har hittat ut till Nvidias Geforce-grafikkort som ger stöd för ett helt VR-paket med SLI-stöd och möjlighet för utvecklare att skapa anpassade VR-upplevelser för Nvidias grafikkort. Drivrutinen introducerar också stöd för Directx 12 i strategispelet Ashes of the Singularity, som blir ett av branschens första spel med officiellt stöd för tekniken.

Det är svårt att förneka att två av grafikårets största trender hittills varit VR och Directx 12. I Nvidias senaste drivrutinsuppdatering för Geforce-familjen verkar detta i alla fall vara företagets fokus. 355.60 WHQL introducerar nu betastöd för Nvidias VR-teknik Gameworks VR samt officiellt stöd för Directx 12 i ett av branschens första spel som har stöd för tekniken.

Ett grafikkort per öga

Gameworks VR introducerades av Nvidia tidigare i år och är tänkt att göra det enklare för spel- och mjukvaruutvecklare att utnyttja Geforce-grafikkort för att återskapa bra VR-upplevelser. Tekniken ger utvecklare bland annat möjlighet att använda grafikkort i SLI-uppsättning och lättare utnyttja kraften från mer än ett grafikkort. Ett spel kan exempelvis be två grafikkort att rendera vänster respektive höger bild för att snabba upp renderingen av den stereobild som krävs för att skapa en bra VR-upplevelse. Gameworks VR är fortfarande i betastadie vilket betyder att det lär dröja ett bra tag innan vi får se spel och andra applikationer använda tekniken men med den inkluderad i Nvidias drivrutiner kan nu utvecklare börja utforska den för att skapa framtida spel och applikationer som baseras på den.

”Game Ready” med Directx 12

Nvidias moderna grafikkort har sedan tidigare haft stöd för Directx 12 men med 355.60 WHQL introduceras officiell ”Game Ready”-status för en tidig version av Ashes of the Singularity med Directx 12. Detta betyder att användare av Windows 10 och spelare av Ashes of the Singularity nu kan njuta av högre prestanda tack vare Directx 12:s närmare åtkomst till grafikkortets inre och att de kan skryta med att de faktiskt har ett spel som kan använda kraften som ges av Directx 12.

355.60 WHQL finns redo för nedladdning just nu. Har du ett Geforce-grafikkort är det alltså bara att börja ladda ner och kanske börja experimentera med Directx 12 och VR.

Källa: Nvidia

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid