Small preview image

Medan konkurrenten AMD skeppar grafikkretsar fortare än de kan tillverkas sliter Nvidia sitt hår för att få klar sin nya grafikkortsarkitektur. Fermi som arkitekturen heter har blivit en riktig följetång i pressen där Nvidia pratat om tekniken, visat upp falska prototypkort och skvallrat om prestandan. Under CES har man även passat på att visa upp sitt kommande GF100-kort som baseras på den nya Fermi-arkitekturen.



Kortet som fysiskt sett liknar vilket annat GeForce-kort som helst ser ut att bli oväntat kompakt, runt 26cm långt, trots att det hyser en GPU med hela 3 miljarder transistorer. Kortet är utrustat med en strömförsörjning som kan dra upp till 300W vilket är riktigt högt för ett singel-GPU kort.



Nvidia ger ännu inga tydligare indikationer på kortens prestanda. Men vi vet att man siktar på prestandatronen i alla kategorier. Under CES visade man upp sitt GF100-kort i det välkända DirectX 11 testet Unigine Heaven men även i ett skräddersytt grafikdemo med en 3-vägs SLI-konfiguration av GF100.


Tre Fermi-kort är närmare 10 miljarder transistorer i ren grafikkraft vilket är en ganska anmärkningsvärt. En videopresentation av Rocket Sled har publicerats på YouTube och finns att hitta här nedanför.





Fermi lever i alla fall, men lanseringsdatumet är fortfarande inte mer specificerat än till mars 2010.



Källa: PC Watch, Legit Reviews

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments