Nvidia har utan större fanfar lagt till stöd för teknologin G-Sync till sitt grafikkort Geforce GT 1030, företagets minsta och billigaste Pascal-baserade modell.

Nvidias teknologi för adaptiv uppdateringsfrekvens G-Sync brukar lägga på ett par hundralappar på priset för kompatibla bildskärmar. Något som gör att den för det mesta inte associeras med grafikkort i det lägre budgetsegmentet.

En Reddit-användare som går via namnet ”wantkitteh” upptäckte dock att sitt MSI GT 1030, det billigaste grafikkortet baserat på Nvidias Pascal-arkitektur efter den senaste drivrutinsuppdateringen har G-sync stöd.

GT 1030 är en produkt menad som en produkt för personer som behöver en ersättare för processorers integrerade grafiklösningar till ett billigt pris. Således har modellen tidigare inte haft stöd för G-sync då spelande med ett högt antal bildrutor per sekund inte har varit målet med produkten.

Men när Wantkitteh kopplade ihop sitt grafikkort med en G-Sync-kompatibel skärm ur Acers Predator-produktlinje märkte användaren att funktionen fanns där att aktivera. Exakt varför är dock oklart.

I tråden på Reddit gör Wantkitteh det klart att han/hon har utfört tester för att bekräfta att funktionen faktiskt finns där. Det är dock inte helt förvånansvärt att användaren har lite svårt att njuta av den adaptiva uppdateringsfrekvensen med tanke på att grafikkortet får kämpa som bara den för att nå upp i rätt antal bildrutor per sekund.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tobbe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobbe
Medlem
Tobbe

Sen tar vi å smyger in allmän 10bit också tycker jag. 🙂