Small preview image

PureVideo HD är en vidareutvecklad modell av NVIDIAs avancerade videohanteringstekniker i sin GeForce-grafikkortsserie. Det som skiljer PureVideo HD mot den vanliga PureVideo-tekniken är precis vad namnet antyder, stöd för högupplöst video. Vi har tidigare rapporterat om NVIDIAs lansering av PureVideo HD och nu har man på HardOCP publicerat en intressant artikel där man kikar närmare på tekniken. Detta genom att bland annat göra en intervju med NVIDIAs Scott Vouri som får svara på 10 frågor om PureVideo HD och vad vi som konsumenter kan vänta oss av våra PC-system vad gäller uppspelning av högupplöst media.



Utöver denna intervju har man även lagt in sina egna erfarenheter av ett PC-baserat HD DVD-system. Genom att använda NVIDIAs purfärska betadrivrutiner för PureVideo HD (ForceWare 92.91) och den övriga hårdvara som krävs, vilket för övrigt är en del, satte man nämligen ihop en PC som kunde spela upp det nya HD DVD-formatet. Förutom att det just är en hel del bitar som ska klaffa för att din PC ska kunna spela upp nästa generations filmformat verkar resultaten inte vara något man blir besviken över.


”The HD DVD movie experience that I had on my PC was stellar and will actually make you wonder, “Just how much more detail do I want to see in Don Cheadle’s face?”

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments