Vi väntar fortfarande på moderkort med NVIDIAs nya nForce3-chipsetserie, nForce3 250/250Gb, men redan har det börjat dyka upp information om tillverkarens nästkommande Athlon64-chipset.
Den nya chipsetuppsättningen som går under kodnamnet CK8-04/Pro är designat för Socket 939-plattformen och väntas inte lanseras förrän i tredje eller fjärde kvartalet 2004.
Enligt uppgifter som X-bit labs fått tag i kommer CK8-04 erbjuda både en högkvalitativ ljudkrets, 24-bit 96kHz 7.1, och en optimerad PCI Express-lösning.
De PCI Express slots som kommer användas för grafikkort i framtiden går under namnet PCI Express x16. De uppgifter som nu dykt upp visar dock att NVIDIA kommer erbjuda PCI Express x20 på deras CK8-04 plattform.
Exakt vad detta innebär är dock oklart men om det innebär en bandbreddsoptimerad grafikslot kan det bli en trevlig fjäder i hatten för NVIDIA. I fall denna teori stämmer kommer det förmodligen vara något som enbart NVIDIAs egna grafikkretsar kan utnyttja till en början vilket gör det hela ännu mer intressant.


Som vanligt med inofficiella uppgifter ska man ta det hela med en stor nypa salt. Men det hade onekligen varit intressant att se lite större prestandaskillnader på chipsetmarknaden för Athlon64-processorer.


Källa:  X-bit labs.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid