Idag lanseras den efterlängtade omstarten av Doom-serien, med en helt ny motor som grund – och både AMD och Nvidia står redo med uppdaterade drivrutiner.

Med Bethesda som ny utgivare är det till slut dags för en ny Doom-installation, med snart tolv år sedan den senaste stora titeln i serien, Doom 3. Spelet, som kort och gott heter Doom, är som bekant en nystart av serien snarare än en uppföljare till Doom 3, och bakom kulisserna står fortfarande Id Software för utvecklingen.

Spelet bygger på den helt nya motorn Id Tech 6, med mängder av nya effekter och, inom kort, stöd för den nya OpenGL-standarden Vulkan. I samband med spelets lansering har både AMD och Nvidia släppt uppdaterade drivrutiner med optimeringar, som rekommenderas att du installerar ifall du är en av dem som ger dig på Doom under dagen. I Nvidias fall behövs även de nya drivrutinen om du vill kunna spela in spelsessioner med Shadowplay.

Drivrutinerna finns att hämta ner från AMD:s och Nvidias respektive hemsidor via länkarna här nedanför – du bör även redan ha fått notis om uppdateringar via AMD:s och Nvidias respektive kontrollpaneler.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid