I fin synkronisering med AMDs lansering av Athlon 64 FX-55 och 4000+ har NVIDIA även lanserat sitt nya moderkortchipset för Athlon 64-plattformen.
Namnet är ingen överraskning då nForce4 är uppföljaren till den populära nForce3 styrkretsen.
NVIDIA lanserar tre olika modeller av nForce4 från dag ett och de har följande namn, nForce4, nForce4 Ultra och nForce4 SLI.
Det är såklart den sistnämnda som får det att vattnas ordentlig i munnen på alla datorentusiaster.
Vi har nämligen följt utvecklingen av SLI ett bra tag här på NH och det senaste vi såg var imponerande prestandauppgifter för systemet som arbetar med två grafikkort mot teoretiskt sett fördubblad grafikprestanda.Nä nu NVIDIA lanserar nForce4-serien är det dock inga nForce4 SLI-kort som nått ut till media och vi får fint sitta och vänta på de riktigt intressanta sakerna ett tag till.
Men nForce4 erbjuder en hel del nya features jämfört med sin föregångare även om vi bortser från SLI.


Först och främst är det en av de första styrkretsarna för AMD K8 (Athlon 64) som stödjer PCI Express. Nu är det alltså inte enbart Intel som stödjer det nya grafikkortsinterfacet.


Beroende på vilken modell av nForce4 man väljer finns det stöd för Gigabit Ethernet, nya säkerhetsprocessor (ActiveArmor), stöd för 3Gb/s SATA-hårddiskar, optimerad nTune mjukvara (windowsöverklockning och tweakning) och då självklart PCI Express och SLI för toppmodellen.
Med andra ord har NVIDIA lyckats mata in en hel del godsaker i det nya chipset och även om SLI-versionen inte finns tillgänglig ännu ser det mycket lovande ut.


För er som vill läsa mer om nForce4 har vi en lista på flera förhandstittar här nedan.


:: Tech Report ::HardwareLuxx :: HardOCP :: Hot Hardware :: Anandtech :: Neoseeker :: AMD Zone :: PC Perspective :: Bjorn3D :: Hardware Analysis ::

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid