Nvidia fortsätter att uppdatera sina grafikkortsdrivrutiner och trots att man bara förra månaden hittade rejäla prestandavinster i flera speltitlar lovar man nu nya prestandaökningar på upp till 26 procent i exempelvis Call of Duty: Black Ops 2 och 18 procent i Assassins Creed III.

GeForce 310.54 beta finns nu att hämta från Nvidias egna servrar och även om drivrutinerna bara är i beta kan det vara värt en uppdatering med tanke på de prestandaförbättringar som utlovas. Nvidia lovar ökad prestanda i inte mindre än tjugo olika titlar med populära spel som Battlefield 3, Skyrim och Shogun 2: Total War med på listan.  Vi ser även två nylanserade titlar, Assassins Creed III och Call of Duty: Black Ops 2 där man lovar prestandaförbättringar på mellan 18 till 26 procent jämfört med WHQL-drivrutinen GeForce 306.97. Främst är det för flaggskeppet GeForce GTX 680 men även andra medlemmar i Kepler-familjen.

drivers310.54

Vi har efter några snabba tester kunnat konstatera att vi ser vissa prestandaskillnader mellan 310.33 beta och 310.54 beta, men den interna procentuella jämförelsen verkar trots allt vara mot de äldre WHQL-drivrutinerna. Det finns alltså inte fullt så stora prestandavinster att hämta för er som redan uppdaterat till 310.33, men även här finns det extra bildrutor att hämta.

Nvidia har även lagt in en ny version av TXAA-kantutjämning för användning i Assassins Creed III och Call of Duty: Black Ops 2 för optimal bildkvalité och prestanda. Grafikkortstillverkaren bjuder också på en förfinad version av sin Sparse Grid Supersampling-teknik som ska öka bildkvalitén även vid användning av redan avancerad kantutjämning.

De nya drivrutinerna går att hämta hem på Nvidias hemsida för både Windows 7 och Windows 8.

På Nvidias hemsida finns en komplett genomgång av prestandaskillnaderna i GeForce 310.54 beta mot GeForce 306.97 WHQL.


Relaterade artiklar:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
McKinleyDaniel HaafLitiumjoner Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Litiumjoner
Gäst
Litiumjoner

:zzz

Daniel Haaf
Gäst

Jag testade beta-drivrutinerna med Windows 8 och allt jag fick var en blinkande, svart skärm som tvingade mig till en återställning av drivrutinerna. Jag skulle personligen avvakta tills den färdiga versionen släpps.

McKinley
Medlem
McKinley

[quote name=”Daniel Haaf”]Jag testade beta-drivrutinerna med Windows 8 och allt jag fick var en blinkande, svart skärm som tvingade mig till en återställning av drivrutinerna. Jag skulle personligen avvakta tills den färdiga versionen släpps.[/quote]

Tack för att du skrev det, för jag har redan varit med om detta med 310.33