Small preview image

SUSE Linux Enterprise Desktop (SLED) var en av distributionerna som var aktuella för Dell att skicka med sina datorer, men (tyvärr?) kunde vi tidigare rapportera om hur en insiderkälla sagt att Ubuntu var den distribution som Dell skulle satsa på. Nu nås vi dock av rapporter som säger att Novell ligger i samtal med Dell angående dess Linux-satsning. Dell är dessutom inte den enda som Novell för konversationer med utan ett flertal större PC-byggare ska vara aktuella för att skeppa sina datorer med SLED. I Dells fall verkar det dock som att de första datorerna kommer att skickas med Ubuntu, men att det senare skulle bli aktuellt att skicka andra datorer med SLED istället. Det skulle då röra sig om mer företagsinriktade datorer, medan Ubuntu skulle rikta sig mer mot Linux-entusiast.



Överlag kan man inte förneka den mångfald som Linux-baserade distributioner erbjuder, vilket detta bara är ett stort bevis på, men frågan är om det någonsin kommer bli något riktigt genomslag. Det mesta tyder på att Dell kommer att lansera datorer med Ubuntu Linux och även om det pågått en slags kampanj från communityt under en längre tid där man försökt förklara att Linux är inte svårt så har den varit långt ifrån någon ultrasuccé.


Dells drag att lansera Linux-baserade datorer å andra sidan kommer nog att leda till en otroligt mycket högre acceptans för Linux bland vanliga användare. Även om Dell kanske inte är det primära valet för många av våra läsare så är det världens nästa största PC-byggare och en makt att räkna med i PC-världen. När dessutom HP, den största, också har planer på det samma värmer det lite i den gamla, slitna Linux-själen.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments