alienware_18

Medan många tillverkare väljer att strypa processorerna i sina bärbara datorer till förmån för en längre batteritid väljer Alienware att gå åt andra hållet med sin nya bärbara speldator – Alienware 18 får en Intel Core i7-4940MX vars boostfrekvens pressats till 4,4 gigahertz.

Medan PC-marknaden som helhet svajar så är bärbara gamingdatorer fortsatt populära, och tillverkarna fortsätter pressa gränserna för hur mycket prestanda som går att klämma in i ett mobilt format. Nu har Alienware uppdaterat sin bjässe till spellaptop Alienware 18 med en fabriksöverklockad processor från Intel.

Fabriksöverklockning till 4,4 gigahertz

Mer specifikt används en Intel Core i7-4940MX som har en basfrekvens på 3,1 gigahertz och en referensboostfrekvens på 4,1 gigahertz. Sistnämnda har skruvats upp till 4,4 gigahertz från fabrik, ett beslut som Alienware motiverar med att datorn har fått en uppdaterad kylningslösning för att hantera den extra värmeutvecklingen. Det nämns dock inte till vilken grad överklockningen påverkar batteritiden, men det här är inte heller riktigt den typen av speldator som är byggd för att drivas längre stunder på batteri, utan som snarare är portabel för att flyttas mellan olika rum i hemmet eller till och från LAN:et.

gallery-shot_laptops_18_06

Övriga specifikationer innefattar en 18,4-tums skärm med 1 920 x 1 080 pixlar som drivs av dubbla Nvidia GTX 880M i SLI eller AMD R9 M290X i Crossfire. Datorn kan konfigureras med upp till 32 gigabyte DDR3-minne och har ett 8-cells batteri på 86 wattimmar.

Det ska även tilläggas att Alienware 18 inte är en datorn för den budgetmedvetne – prislappen börjar på 2 099 dollar med en baskonfiguration och sträcker sig till närmare 5 000 dollar i sin mest påkostade form. Räkna alltså med cirka 20 000 till omkring 40 000 kronor inklusive moms beroende på hur kraftfulla komponenter du vill använda.

Via: Hexus


Relaterade artiklar

DELA

Leave a Reply

1 Kommentar på "Alienware 18 får fabriksöverklockad processor på 4,4 gigahertz"

Notifiera vid
avatar
Sortera efter:   senaste | äldsta | flest röster
Mean Machine
Gäst

Dubbla 880M? Ska de ställa ut den på retromässa? 😀

wpDiscuz