För de som hoppats på att nästa generations konsol från Nintendo; Wii U skulle satsa på storslagen grafik så kan vi säga som så att chanserna till att det kommer hända är bortblåsta. Nintendo väntas gå samma väg som med Wii och satsa på exklusiva funktioner och tekniker istället.

Nintendo har inte för avsikt att konkurrera med nästa generations spelkonsoler från Microsoft och Sony, i alla fall om man ser enbart till det grafiska. Wii U kommer att få mycket högre prestanda än dagens Wii, men det är inte här Nintendo har lagt sitt fokus. När Wii släpptes var redan dess grafik utdaterad, och det man istället satsade på var exklusiva funktioner. Någonting som gått hem hos konsumenterna då man totalt sålt fler Wii än motsvarande Xbox 360 och PlayStation 3 från Microsoft respektive Sony.

”There are a variety of different ways to show the unique appeal of software. What’s important here is not to narrow down what we can do. Rather, we have to create the dynamic range of appeals that the consumers can appreciate. We decided to make a proposal of an additional screen into the Wii U controller because developers could think of a variety of different possibilities here and there of using both a big TV screen and a screen in a player’s hand,” sa Satoru Iwata, vd på Nintendo.

Den stora nyheten med Wii U blir kontrollen, och Nintendo hoppas på att den tillsammans med en TV kommer kunna erbjuda en helt ny spelupplevelse. Enligt Nintendo så har även spelutvecklare varit positiva till konceptet, då de kunde tänka sig en mängd olika sätt att utnyttja två skärmar på.

Nackdelen med en strategi där man inte satsar på kraftfull hårdvara är att många spelutvecklare hellre tog sina titlar till de system med kraftfullare hårdvara. På så sätt förlorade Nintendo många gamers med Wii, någonting de hoppas kunna vinna tillbaka me Wii U.

”We are aiming to make a system which shall not be forced into competing with the others where the contenders can fight only with massive developer resources and long development times as their weapons. Having said that, however, as I mentioned, it is true that, in some software areas, we need to be engaged in the power games. Take The Legend of Zelda franchise, for example, the fans must be looking for the graphic representations that they do not see as cheap at all when the title is released for the Wii U,” tillade Satoru Iwata.

nintendo_wii_u_console

Men man tänker trots allt fortsätta hålla exakt samma målfokus som tidigare, att inte konkurrera direkt med Microsoft och Sony som har större finansiella muskler. Så även om Wii U kommer bli avsevärt mycket kraftfullare än Wii, och eventuellt erbjuda högre prestanda än Xbox 360 och PlayStation 3, så är den inte designad för att konkurrera mot nästa generations konsoler.


Relaterade nyheter:

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Jacob HugossonlangAndreas GSwedish Berserkflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Som jag skrev på GR för några dagar sen tror jag att Wii U kan bli referensen nästa generation. Om nästa Xbox endast är 20% kraftfullare än Wii U och kommer först hösten 2013 kan Nintendo köra på i lugn och ro i cirka ett år och bygga upp en stark användarbas. Det ända som talar emot Wii U är kontrollen tror jag specellt om Microsoft och Sony väljer en mer klassisk kontroll. Då blir kanske de två sistnämnda mer referenspunkten nästa generation. Sen tycker jag att Wii U kontroll är fräck men när man gör som Nintendo kommer denna… Läs hela »

ctrl
Gäst
ctrl

Visst de hoppar på hdmi tåget nu och får bättre grafik. Men är fortfarande frågande till om det räcker. Som jag fattar det och läst mig till så är enheten inte mycket större än vanliga Wii. Detta borde tyda på en grafikkrets man hittar i en laptop ungefär, och eftersom det sällan är de nyaste kretsarna som hittas i konsoler. Så tror jag inte prestandan kommer vara extremt mycket bättre än 360 och PS3 idag. Visst återstår allt att se hur det blir. Men även om Wii gått vinnande ur denna generation i försäljning. Så vet jag knappt någon som… Läs hela »

flopper
Medlem
flopper

Riktiga spelare spelar PC. 😛
Barn,kids etc..spelar konsol. 😡

Att spela spel med familjen är en bra bas för wii U vilket inte kräver häftiga grafiska effekter utan bra spel med interaktivitet. 😆

Bf3 tex är en konsolport som suger.

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”flopper”]Riktiga spelare spelar PC. 😛 Barn,kids etc..spelar konsol. 😡 Att spela spel med familjen är en bra bas för wii U vilket inte kräver häftiga grafiska effekter utan bra spel med interaktivitet. 😆 Bf3 tex är en konsolport som suger.[/quote] Vilket lamt argument. Där finns totalt ca 120 miljoner som köpt en X360 eller PS3. Och de maskinerna är inte för casuals. Du menar att endast barn spelar på konsol? Vad är det som gör PC spelande så vuxet? Du beter dig som ett barn med din kommentar tex! 😉 Det är bara så att konsoler blir mer och… Läs hela »

Andreas G
Medlem

[quote name=”flopper”]Riktiga spelare spelar PC. 😛
Barn,kids etc..spelar konsol. 😡

Att spela spel med familjen är en bra bas för wii U vilket inte kräver häftiga grafiska effekter utan bra spel med interaktivitet. 😆

Bf3 tex är en konsolport som suger.[/quote]

Dagen man bli vuxen kan man lika gärna lägga sig ner och dö. Bevara barnet och våga ha roligt.

lang
Medlem
lang

Är det så svårt för nintendo att satsa på båda? Dåliga ursäkter för att köpa gammal hw och sälja till högsta pris.

Sen kan man ju undra vad de är för funktionalitet med en kontroller på 1*1 meter. Som man i vissa spel ska följa på skärmen som någon annan efterbliven.

lang
Medlem
lang

[quote name=”Delph1″][quote name=”flopper”]Riktiga spelare spelar PC. 😛
Barn,kids etc..spelar konsol. 😡

Att spela spel med familjen är en bra bas för wii U vilket inte kräver häftiga grafiska effekter utan bra spel med interaktivitet. 😆

Bf3 tex är en konsolport som suger.[/quote]

Dagen man bli vuxen kan man lika gärna lägga sig ner och dö. Bevara barnet och våga ha roligt.[/quote]

Inte nog med att bf3 sålde i över 5 miljoner ex på på bara xbox och nått snarlikt till ps3, och knappt en halv miljon på pc.