Nintendo har redan tidigare visat upp innandömet av sin nya spelkonsol Nintendo Wii U i något av en officiell dissikering av konsolen. Men när Wii U nu hittat ut i butikerna kommer nya genomgångar där vi även får närmare information om kretsarna och även konsolens prestanda.

Nintendo Wii U bygger kring en PowerPC-baserad processorkrets från IBM som parats med en grafikkrets från tillverkaren AMD. På Anandtech som utfört en egen dissikering av konsolen tog man sig även in under värmeledaren på konsolens krets där man tydligt kunde se de två separerade kretsarna som driver konsolen. Det största chippet i kretsen är AMD:s grafikkrets och verkar med en ytstorlek på runt 156 kvadratmillimeter vara en GPU i RV740-klassen (Radeon HD 4770 eller liknande) som tillverkats med 40 nanometerteknik.

wiiu

Andra noterbara komponenter i Nintendos nya spelkonsol är 1 gigabyte internminne specificerat till 1 600 megahertz och systemprocessorn sägs även nyttja en okänd mängd eDRAM för sin CPU och GPU. Spelkonsolen har även eMMC-lagring från Samsung med 8 eller 32 gigabyte lagringskapacitet beroende på konsolmodell. Den optiska enheten använder sig av ett proprietärt format med en kapacitet på 25 gigabyte per skiva samt en överföringshastighet på 22 megabyte per sekund.

Nintendo Wii U har fått viss kritik för sina beskedliga prestandakomponenter, något spelföretaget hoppas uppväga med bra speldesign och sina nya handkontroller med integrerad LCD-skärm.

Wii_U_White

Prestandamässigt kan vi hos Anandtech se prov på den integrerade webbläsarens prestanda där Wii U har förtvivlat svårt att hänga med dagens smartphones och surfplattor. Notera dock att Sunspider är ett test som lägger stor vikt vid webbläsaroptimering, något vi förmodar inte legat högst upp på Nintendos prioritetslista.

51682

Källa: Anandtech


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid