Peer-to-peer-protokollet Bittorrent har flera olika användningsområden, av varierande laglighetsgrad, och med den nya tjänsten Bittorrent Live kommer Bittorrent även kunna användas för att strömma media till din dator eller mobiltelefon, som sedan strömmar vidare till andra.

Att strömma media via Bittorrent-protokollet är på pappret inte en ny företeelse, och liknande funktioner finns idag inbyggt i vissa torrentprogram för att lyssna eller titta på media strömmat medan den laddar ner. Men den tjänst som Bittorrent planerar för mobiltelefoner och surfplattor är snarare tänkt att bli en helt streaming-baserad tjänst med torrent-protokollet som grund, och en applikation för tjänsten, som får namnet Bittorrent Live, finns nu i betastadium.

Tanken är att alla användare ska kunna spela upp musik eller annan media som en egen slags torrentbaserad internetradio. Den som lyssnar på strömmen kommer sedan ”seeda” vidare strömmen precis som en torrent, och således hjälpa till att sprida strömmen och avlasta den ursprungliga källan.

Bittorrent har för närvarande flera testströmmar på sin hemsida, och tanken är att en större utbredning ska komma längre fram. Det finns dock fortfarande ingen information om vilka filformat eller ljudkällor som kommer stödjas eller när tjänsten faktiskt kommer rullas ut på allvar.

Källa: Bittorrent via The Inquirer

Relaterade artiklar

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
James99Inmymind Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

Kommer inte det påverka batteritiden negativt jämfört med traditionell streaming?
Torrents belastar ju cpu och enheten ska sända samtidigt som den tar emot.

Däremot för smart-tv, mediaboxar etc borde det ju vara riktigt bra.

Inmymind
Gäst
Inmymind

[quote name=”Json_81″]Kommer inte det påverka batteritiden negativt jämfört med traditionell streaming?
Torrents belastar ju cpu och enheten ska sända samtidigt som den tar emot.

Däremot för smart-tv, mediaboxar etc borde det ju vara riktigt bra.[/quote]

Ja, och för att inte tala om datatrafiken. Få abonnemang kvar idag som har helt fri surf.

James99
Gäst
James99

Tele-Operatörerna kommer nog att säga sitt i detta också, dels ur upphovsrättsynpunkt, för vi kan inte luras här…klart som tusan någon kommer att utveckla något som gör att man kan dela filer via mobil.