Netflix expanderar sin idé med smarta nedladdningar genom den nya funktionen Downloads For You. En funktion som automatiskt laddar ned rekommenderade serier eller filmer baserat på dina preferenser.

Netflix funktion Smarta nedladdningar introducerades för ett par år sedan. Denna laddar automatiskt ner följande avsnitt av serier du tittar på och tar sedan bort det avsnittet du precis har sett. Funktionen används endast när Wi-Fi finns tillgängligt och kan vara ett välkommet tillägg till plattformen om anslutningen är lite halvdan eller om man känner för att fortsätta titta även när man gått utanför räckvidden för Wi-Fi.

Nu expanderar Netflix denna idé med så kallade Downloads For You. En funktion som inte bara ladda ner kommande avsnitt av serier du faktiskt tittar på. Denna funktion ska ladda ner avsnitt av serier som rekommenderas för dig baserat på vad du har tittar på tidigare. Likt plattformens egenskap att rekommendera filmer och serier men tar det hela ett par steg längre.

Den som oroar sig över ökad dataanvändning kan dra en lättnadens suck. Det är upp till var och varje användare om de vill använda sig av funktionen. Netflix säger i sitt blogginlägg att den kommer att bli tillgänglig för Android-enheter från och med idag. Huruvida detta gäller globalt eller ej är dock oklart. Användare av iOS-enheter kommer att behöva vänta ett tag till innan funktionen testas på den plattformen.

Att aktivera Downloads For You ska vara så enkelt som att via Netflix-appen gå in på App-inställningar, leta sig fram till Nedladdningar och välja om man vill allokera en, tre eller fem gigabyte lagring till appen och sedan aktivera.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid