Det har inte varit många goda nyheter senaste tiden på produktsidan med Bulldozer, men senaste kvartalsrapporten talar för en vändpunkt för företaget. Nu går man officiellt ut med att 10% av deras anställda får gå i ett försök att optimera företagsstrukturen och accelerera tillväxt.

AMD går officiellt ut med att runt 10% av deras anställda globalt kommer tvingas gå, i vad de kallar för ett försök att förbättra deras konkurrenskraft och accelerera tillväxten. I senaste kvartalsrapporten vart AMD ifrågasatta av investerare och media vad som egentligen var fel på företaget när de inte klarar av att leverera produkter i tid på marknaden. Rory Read, företagets nya vd lovade att han hade ett maniskt fokus på att rätta till problemet.

Om vi tittar tillbaka på AMD de senaste åren har någonting inte stått rätt till, med produkter som aldrig kommer ut i tid eller som inte klarar av att leverera på marknaden. Det går att spekulera i varför de väljer att kapa sin totala arbetskraft globalt med 10% men enligt Rory Read ska det vara någonting bra.

”Reducing our cost structure and focusing our global workforce on key growth opportunities will strengthen AMD’s competitiveness and allow us to aggressively pursue a balanced set of strategic activities designed to accelerate future growth,” said Rory Read, AMD president and CEO. ”The actions we are taking are designed to improve our ability to consistently address the needs of our global customer base and stake leadership positions in lower power, emerging markets and the cloud.”

AMD förväntar sig att deras omstruktureringsplan ska resultera i runt 10 miljoner dollar lägre omkostnader för företaget under fjärde kvartalet 2011, och 118 miljoner dollar under 2012. Deras nedskärningar ska vara klara vid slutet av första kvartalet 2012. Man ska även effektivisera arbetet i företaget, någonting som AMD tror kommer hjälpa dem att spara in ytterligare 90 miljoner dollar under 2012. Totalt ska omstruktureringen spara in strax över 200 miljoner dollar bara under nästa år.

AMD ska investera dessa pengar i förbättra sina strategier i det lägre segmentet, med strömsnåla processorer, pridukter för tillväxtmarknader och molnet. Samtliga är marknader som AMD behöver lägga ned mer pengar och resurser på, speciellt att ta fram produkter med lägre strömförbrukning. Surfplattan till viss del kommer och har redan börjat konkurrera mot bärbara datorer, och smartphones är definitivt här för att stanna.

Relaterade nyheter:

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jacob HugossonPsynoKhi0Swedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Trist för de anställda. Undra om AMD kommer hoppa på ARM tåget? 🙂

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”Swedish Berserk”]Trist för de anställda. Undra om AMD kommer hoppa på ARM tåget? :-)[/quote]
Jag förstår fortfarande inte vad AMD ska med ARM och göra, konkurrensen där är mycket hårdare än på x86-marknaden så det är knappast klokt för ett företag som redan är underdog.

Det finns inget bra skäl, deras Bobcat-arkitektur är gjord för att skala under 500 mW så de har redan en bra grund att gå på.[/quote]

Så Bobcat kan skala ner och utmana Cortex A15 tex? Kan man skala ner Bobcat till smartphones med bibehållen prestanda?

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[quote name=”smartidiot89″]Att satsa på ARM är att bli en i mängden, i en marknad som är ännu hårdare än x86-marknaden.[/quote]
Förutom det, om jag fattat rätt finns det en betydligt sämre standardisering bland ARM-implementationer än med x86, så för varje ny ARM-aktör blir det allt rörigare för mjukvaruutvecklare.
Gör AMD något med ARM skulle jag tro de håller sig till GPU-delen.