Nvidia förbereder GTX 1080 Ti kommer inte direkt som en överraskning. Men nu har nedräkningen för den första officiella presentationen startat – Och det är snart dags.

I princip ända sedan Nvidias GTX 10-serie lanserades har det spekulerats om toppkortet GTX 1080 Ti och när det skulle få se dagens ljus. Strax efter att AMD gick ut med att företaget ska hålla ett event den 28:e februari så utannonserade Nvidia att man skulle hålla ett event senare under samma dag. Nu har vi fått en hint till vad som kan komma att dyka upp under Nvidias event.

Styr man sin webbläsare till Geforce.com så möts man av en nedräkning som tar slut när Nvidias kommande festligheter drar igång. Men även texten ”It’s Almost Time” samt hashtaggen ”#ULTIMATEGEFORCE”. Detta skulle kunna indikera på i princip allt och ingenting. Förutom det faktum att de två första bokstäverna i ordet ”Time” är skrivna i fetstil.

 

Geforce GTX 1080 Ti röjt av Halo Wars 2

Att GTX 1080 Ti står runt dörren är inte heller direkt överraskande sedan kortets existens nyligen röjdes av THQ Nordic i systemkraven till Halo Wars 2.

Många av specifikationerna för GTX 1080 Ti är fortfarande höljda i mörker. Spekulationer och rykten pekar dock mot 10 till 12 gigabyte GDDR5X-minne, minnesbandbredd på 480 GB/s och en beräkningskraft på 10.8 TFLOPS. Detta med Nvidias GP102 GPU som används i superentusiastkortet Titan X. Medan Nvidia väntas visa upp Geforce GTX 1080 Ti under sitt event nästa vecka är det mycket som talar för att korten inte hamnar på butikshyllorna förrän några veckor senare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid