NEC har nu presenterat ett nytt designkoncept för vad man kallar framtidens kontor. Office Cool är kanske inte det mest fantasirika namnet vi hört men tanken bakom verkar sund. NEC satsar sina kort på minimalistisk design med tunna ramar samt LED-teknik för att öka prestandan och sänka strömförbrukningen.

NEC MultiSync  EX231W är först ut i NEC:s nya satsning och bakom den 23-tum stora TN-panelen hittar vi en W-LED-bakgrundsbelysning (White LED) som ger hög ljusstyrka och samtidigt som bidrar till en grönare miljö med lägre strömförbrukning – 24 watt med ECO mode.

NEC har bland annat helt slopat miljöfarliga material såsom kvicksilver samtidigt som materialmängden minskats avsevärt genom det minimala formatet vilket tillsammans minskar negativ miljöpåverkan från tillverkning, paketering och transport av bildskärmen. Sensorn, som känner av en aktiv eller inaktiv användare, hjälper vidare till med att minska strömförbrukningen vilket innebär en vinst för både miljö och företag.

NEC har inte helt oväntat valt en upplösning på 1920 x 1080 pixlar, vilket vi tycker är lite tråkigt på en kontorsskärm men samtidigt håller priset nere. Baktill på den slimmade bildskärmen hittar vi en gedigen uppsättning in- och utgångar med både DVI och DisplayPort samt USB. Tillverkaren stoltserar även med certifieringar för EPEAT Gold Seal och TCO 5.0.

EX231WFrontal

Bildskärmen har en responstid på 5ms och ett dynamiskt kontrastförhållande på 25 000:1. Annat värt att nämna är en 14mm tunn ram och en ljusstyrka på 250 cd/m2.

NEC MultiSync EX231W dyker upp på marknaden under oktober månad i svart eller vitt och kostar då runt 3 500 kronor inklusive moms.

EX231W-D

EX231W

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton Karmehedflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Varför kommer det så sällan ut lite större paneler, typ 26 tum…?
Antar förresten att det är en TN-panel?

flopper
Medlem

TN i texten…..

tunn ram gillar jag.

Medlem
Calle2003

[quote name=”Anton Karmehed”]Som sagt, det är en TN-panel och tycker också det är synd att vi inte ser fler 26″+ modeller med högre upplösning. 1920×1200 räcker inte för mig som gärna kör splitscreen med dubbla fönster. Jäkligt effektivt när man arbetar men tyvärr får inte två webbsidor plats i bredd riktigt. Nej en 27a eller tom 30a med högre upplösning står nog närmat på tur. Ska bara skaka fram slantarna först vilket kanske blir jobbigare..[/quote]
Eller köra med 2 skärmar, eller du kanske inte har plats?