MSI vill ge RGB-belysning en praktisk funktion med Optix MPG27CQ

RGB-belysning, nu med ett faktiskt syfte?

0

MSI visade under CES 2018 upp bildskärmen Optix MPG27CQ vars armada av RGB-lampor ska ha en praktisk funktion för att hjälpa gamers.

RGB finns precis överallt på dagens datorhårdvara och tillbehör. RGB-bestycka datorskärmar är ingenting nytt men fram till nu har belysningen oftast inte haft någon praktisk funktion. Något som MSI hoppas ändra på med Optix MPG27CQ vars frontmonterade LED-lampor ska hjälpa gamers hålla koll på viktig information i stridens hetta.

Skärmens specifikationer är generellt sett inte något nytt. Det är en 27 tum stor välvd skärm med en upplösning på 1 440p. Panelen är av VA-typ och responstiden ligger på en millisekund och skärmen kommer även med Freesync-stöd.

Något som får Optix MPG27CQ att sticka ut förutom överflödet av RGB-belysning är att MSI har designat ett mycket snyggare och smidigare gränssnitt för att ändra skärmens olika inställningar till skillnad från vad vi vanligtvis får tampas med.

För att underlätta detta ytterligare så har MSI även utrustat skärmen med en liten joystick på baksidan. Något man hoppas ska vara mycket smidigare att använda för att ställa in skärmen efter tycke än en rad olika knappar.

Optix MPG27CQ

RGB-belysningen på Optix MPG27CQ är där av en anledning

MSI har samarbetat med Steelseries för att göra RGB-belysningen till en faktisk funktion istället för bara en estetisk detalj. Genom Steelseries mjukvara Gamesense kan de fem RGB-rutorna på skärmens front programmeras att ge en visuell indikator på till exempel hur mycket hälsa eller ammunition man har kvar i sitt magasin i CS:GO.

Även stöd för andra stora speltitlar som DotA 2 kommer att finnas. Användare kan antingen programmera själva exakt vad dessa lampor ska förmedla för information, annars finns det även förprogrammerade profiler att använda sig utav.

MSI siktar på att lansera skärmen under det andra kvartalet 2018. Prislappen kommer att hamna någonstans runt 6 000 kronor.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid