MSI har nu hakat på Nvidias ”Geforce Partner Program” och en av företagets Facebook-sidor publicerade kommentarer som nedvärderar Nvidias konkurrenter.

Tillverkaren MSI har nu anslutit sig till Nvidias ”Geforce Partner Program” (GPP), det nya initiativet analyserades av Kyle Bennett från HardOCP och beskrivs som ett utbyte av tjänster mellan Nvidia och deras partnertillverkare. En partnertillverkare som går med i initiativet får inte längre lansera gaming-märkta grafikkort som baseras på en konkurrents (AMD) grafikprocessorer.

Gaming-märkta grafikkort inkluderar bland annat Asus ROG, MSI Gaming och Gigabyte Aorus. Detta innebär att MSI till exempel inte längre får sälja Radeon-baserade grafikkort under deras ”Gaming X”-märke.

I kommentarsfältet på en av MSIs Facebook-sidor fick MSI motta en hel del kritik som hävdar att företaget stöder marknadsmonopol genom att gå med i GPP. En av dessa kommentarer blev besvarad av en MSI-anställd som menar att Nvidia ligger längst fram i ”GPU upplevelser” (inte prestanda), och att kunder ”inte skulle köpa något som inte är lika bra eller bättre.”

MSI fick sedan frågan om företaget planerar på att endast använda Nvidia-kretsar i kommande bärbara datorer, eller om det finns en chans att Radeon-bestyckade datorer gör ett återtåg. Till vilket MSI svarade ”Om grafikkorten har tillräckligt bra prestanda så är det en möjlighet”.

Värt att ha i åtanke är att kommentarerna som publicerades har tagits bort, MSI svarade med ytterligare en Facebook-kommentar där man menar att de tidigare svaren var opassande och inte reflekterar företagets officiella åsikter. Den korta ursäkten är dock begravd bland ett hav av andra kommentarer från upprörda följare av företagets Facebook-sida.

”We apologize for making an inappropriate comment. It did not represent MSI’s official views.” – MSI

En snabb titt på MSIs hemsida gör det tydligt att man plockat bort Radeon-baserade grafikkort ur Gaming X-serien från sitt sortiment. Inga AMD-baserade modeller som sträcker sig längre än till MSIs Armor-serie finns att hitta på företagets hemsida.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Odens son TorOden Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Oden
Gäst
Oden

Usch vilket fulspel från nvidia, jag förstår att många tillverkare känner sig tvingade att vara nvidia tillmötesgående då det den större försäljningsposten.
Jag gillar inte fulspel och kommer bojkotta alla företag i GPP men det lär inte spela någon roll då de flesta väljer grafikkort via mindshare. och nvidia lär snarare öka sin försäljning än att minska den.
Funderar på att göra en konkurrensbrottsanmälan till eu-kommissionen.

Odens son Tor
Gäst
Odens son Tor

Jag tycker verkligen inte detta är något problem. Klart som korvspad Nvidia ska göra allt de lagligt kan för att stärka sin marknadsposition, precis som AMD ska. Varför ens göra en biff as saken? Nvidia har ju överdriven marknadsandel som läget är nu ändå, och det tror jag är för att deras pluggar presterar bättre än AMDs, inte något slags kollektiv ”Hive”-beteende hos köpare.
Det handlar inte om att känna sig tvingade, det handlar om säljstrategier o att stärka sin marknadsposition Oden. Det är inte direkt Olle, 3 år på dagis vi pratar om.