Small preview image

Marknaden för smarta mobiltelefoner fortsätter att växa så det knakar. En av de hetaste lurarna på marknaden idag kommer från tillverkaren Motorola som med sin DROID, i Sverige känd som Milestone, lockat mångas intresse. En av svagheterna i Motorolas telefon har varit processorn som förvisso baseras på samma Cortex A8 arkitektur som t.ex. Snapdragon, men tyvärr bara arbetar i en klockfrekvens om 550MHz. Jämfört med den 1GHz Snapdragon CPU som hittas i Google Nexus One och kommande Sony Ericsson Xperia X10 är Droid ganska undernärd.Men precis som alla andra CPUer går Motorolas 550MHz OMAP3430 processor att överklocka och på AllDroid.org har man nu inte bara testat mobiltelefonen med en saftig CPU-klockfrekvens på 1,3GHz  utan även lagt upp nerladdningsbara flashfiler för dem som vill programmera om sin telefon att arbeta i 800MHz, 900MHz eller 1GHz.1,3GHz var bara i testsyfte och är för höga hastighet för dagligt bruk.


Av omdömena i forumstråden att döma är det olika hur Motorolas smartphone hanterar de högre klockfrekvenserna. Men flera har lyckats överklocka dess processor till 1GHz med riktigt bra stabilitet.


Prestandavinsten vid uppstart och vanlig användning i Android 2.0 ska enligt flera rapporter vara kraftigt förbättrad. Vilket även avslöjas i de prestandaresultat som man publicerats på Alldroid.org.


Mer information om överklockningen och användares resultat går att hitta på Alldroid.org.


Vem vet kanske har vi just hittat en ny tävlingsgren till SMPC2010…Motorola Droid/Milestone

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid