Call of Duty-serien är en av de största bland shooters, även om det kritiseras av många. Nu är den senaste titeln, Modern Warfare 3 ute och recensionerna hyllar spelet över dess mycket omväxlande multiplayer-läge, och fokus på community.

Call of Duty: Modern Warfare 3 bygger på samma spelmotor som tidigare spel i Modern Warfare-serien vilket märks, även om Infinity Ward gjort ett bra jobb att finputsa det. Men inbyggd fysik är ingenting som existerar, någoting som känns rätt relevant på en 2011-shooter. Singleplayer är en annan bit som ska vara stelt och tråkigt, med överlag tråkig handling som aldrig riktigt tar fart, först framåt slutet av kampanjen.

Men grafiken och singleplayer ska inte vara en deal-breaker. Multiplayer ska vara det som räddare spelet, då det ska vara minst lika bra som Battlefield 3 från svenska DICE. Medan Battlefield 3 är lite lugnare och kör i ett lägre tempo, är Modern Warfare 3 det totalt motsatta med ett högt, dynamiskt tempo.

MW3a

Multiplayer kommer även med en mängd olika spellägen, som dessutom gåt att konfigurera på egen hand genom att ändra flera olika parametrar – något som gör att man sent ska tröttna. Det ser ut som att det är lättare att beskriva vad det inte går att ändra på, jämfört mot vad som faktiskt går.

Ett stort fokus med Modern Warfare 3 ska vara Call of Duty Elite, som är lite i stil med Battlefield 3:s Battlelog. Elite kommer att finnas till både konsol och PC framöver (PC är lite försenat) och det är ett sätt för communityn att skryta och dela med sig av sin statistik till andra. Elite kostar dock pengar, drygt 400 kr per år att gå med i. Men det man får då är möjligheten att kunna delta i regelbundna tävlingar med priser som hålls av Infinity Ward och Sledgehammer, samt titta på tv-program när man inte spelar.

MW3b

Modern Warfare imponerar inte i singleplayer eller på det grafiska, utan det är multiplayer-läget som gör spelet. Det låter sannerligen som ett spel värt att köpa och sugas in i om det är så att då multiplayer bjuder på ett oändligt antal timmar speltid.

Recensioner av nya speltiteln Call of Duty: Modern Warfare 3:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
flopperfackamato Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

en ren quake 90 tals kopia som folk köper?
Gee inte undra på dessa konsoll kopior som tex dice sysslar med.

skulle jag kunna programmera så skulle man utklassa dice/actavision.

fackamato
Medlem

[quote name=”flopper”]en ren quake 90 tals kopia som folk köper?
Gee inte undra på dessa konsoll kopior som tex dice sysslar med.

skulle jag kunna programmera så skulle man utklassa dice/actavision.[/quote]

Not sure if trolling…

flopper
Medlem
flopper

Icon som spawnar när någon är död.
röster som i unreal.
quake kopia med 90 tals motor.
allt som saknas är MULTKILL… 🙂