Microsoft har flera prenumerationsplaner tillgängliga för sina kunder, bland annat Game Pass och Live Gold, nu ryktas det att en ny prenumerationsplan kallad Xbox All Access som inkluderar en Xbox One X spelkonsol ska vara på väg.

En stor del av Microsoft vinst från sin position på konsolmarknaden kommer från dess olika prenumerationsplaner. Bland dessa finns Game Pass och Live Gold. Game Pass ger kunder tillgång till en stor samling Xbox-spel som går att laddas ned och avnjutas när som helst medans prenumerationen är aktiv. Live Gold är som namnet antyder en prenumerationstjänst för onlinespel.

Medans de två tidigare nämnda tjänsterna kommer att fortsätta finnas till förfogande ryktas Microsoft nu förbereda lanseringen av ytterligare en prenumerationsplan. Denna uppges gå under kodnamnet ”Project Largo”. När det väl är dags för lansering sägs tjänsten få namnet ”Xbox All Access”.

Denna nya prenumerationsplan sägs innehålla alla funktioner från Game Pass och Live Gold, men kryddar till det lite extra genom att inkludera en spelkonsol i form av en Xbox One X. Priset för Xbox All Access ska enligt källor till The Verge kosta omkring 35 dollar, eller cirka 320 kronor i månaden. Kunder som skriver upp sig för All Access får en bindningstid på två år, detta ska då täcka kostnaden för själva konsolen. Efter att bindningstiden gått ut så är det upp till användaren om den vill fortsätta betala för Game Pass, Live Gold eller båda tjänsterna.

Xbox One X

Totalkostnaden för Xbox All Access under 24 månader skulle då landa på omkring 7 680 kronor. Denna summan kan jämföras med vad en Xbox One X-konsol tillsammans med 24 månaders prenumeration av de två tjänsterna idag kostar. Xbox One X kostar idag cirka 4 700 kronor, plus kostnaden för 24 månaders prenumeration av Game Pass som landar på 2 376 kronor samt cirka 1 200 kronor för 24 månader av Live Gold.

Det är då ett paket med ett i dagsläget totalvärde på 8 276 kronor som Microsoft sägs lansera till ett pris av 7 680 uppdelat på två år.

Än så länge är detta endast rykten och bör tas med en nypa salt. Det finns även en risk för att Microsoft kan komma att slinka in någon paragraf i användaravtalet som stället specifika krav på Xbox All Access-kunder, men detta är endast spekulation.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
JB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Till alla er som inte redan känner till det så har Anton blivit hotad för sin krönika: https://www.nordichardware.se/nyheter/grafikkort/kronika-forhandsboka-geforce-rtx-2080-ti.html, läs Mikael Schwartz kommentar. Lägg gärna in en egen stöttande kommentar, alternativt Gilla Mikaels kommentar. /jb