Microsoft Edge blev så det slutgiltiga namnet på ersättaren till företagets välkända om än något skamfilade webbläsare Internet Explorer. Edge har utvecklats under namnet Project Spartan men presenterades under Build 2015 under det officiella namnet Edge där Microsoft även avslöjade att webbläsaren kan sno tillägg från konkurrenterna.

Internet Explorer kommer fortfarande finnas med i Microsofts stall men då mest som ett kompabilitetsalternativ för företag och användare som kräver webbläsare med äldre funktionalitet. Edge bygger på renderingsmotorn EdgeHTML och är i sin tur utvecklad för den nya generationens webb. Microsoft har redan avslöjat funktionalitet som röststyrning med digitala assistenten Cortana, ett specifikt läsläge samt möjligheten att anteckna direkt på hemsidor du besöker.

Under Builde 2015 släppte Microsoft inte bara det officiella namnet för sin webbläsare, man bekräftade även att Edge likt Windows 10 i sig, kommer stödja tillägg från konkurrerande webbläsare som Chrome och Firefox. Tilläggen ska gå att använda i Microsoft Edge med modifierade Edge-funktioner men det är fortfarande oklart exakt hur användare ska installera tilläggen eller vilka kompabilitetsproblem som kan finnas.

browserEdgeIE

Microsoft presenterade även sin nya webbläsarlogo som påminner en hel del om logotypen för Internet Explorer, troligtvis både på gott och ont.

Microsoft kommer att lansera den skarpa versionen av Windows 10 tillsammans med webbläsaren Microsoft Edge under sommaren.

Läs även

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
S0urcerr0RThomaseronum Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Thomaseronum
Gäst
Thomaseronum

Ja, det funkar. 🙂

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Ja faktiskt 🙂
Mycket tack vare att logon nästan blir densamma, så äldre människor som har svårt att lära sej nytt kommer ha lättare att anamma detta.
I övrigt tycker jag att namnet Internet Explorer var väldigt user friendly, medans Edge är ganska intetsägande och anspelar på GSM teknik. Men tack vare ikonen så funkar det ändå.