Metal Gear Solid V: The Phantom Pain är en av de mer efterlängtade speltitlarna i år och kommer att ställas ut på butikshyllorna den 1:e september. I de första recensionerna av spelet får MGS V närmast glödande betyg samt hyllningar från spelmedia världen över. Samtidigt avslöjar utvecklarna att även PC-versionen står klar – efter inställda semestrar.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain kommer på nytt sätta spelare i rollen som Punished ”Venom” Snake där man under sitt alias ”Big Boss” ska smyga sig igenom stora öppna spelvärldar där fokus läggs på finurlighet och icke dödligt våld.

Programmerarna avstod sin semester för PC-versionen

Spelvärlden i The Phantom Pain ska vara 100 gånger större än i prologen Metal Gear Solid V: Ground Zeroes som släpptes 2012 och har med andra ord tagit många långa utvecklingstimmar att färdigställa. The Phantom Pain lanseras under morgondagen inte bara för de senaste spelkonsolerna från Sony och Microsoft utan även för Windows och PC, ett faktum som enligt Konami Computer Entertainments chefsutvecklare Ken-Ichiro Imaizumi kommer som en direkt effekt av deras anställdas tillgivenhet.

I ett meddelande på Twitter skriver Ken-Ichiro Imaizumi att PC-lanseringen tidigarelagts med två veckor efter att deras programmera avstått från sommarsemestrar i hopp om att färdigställa spelet även för PC.

Ska vi ta chefsutvecklaren för orden ska detta även göra PC-versionen till den med bäst grafisk flärd. Ett mål som garanterat grafikkortstillverkaren Nvidia också hjälpt till att nå. Detta efter att The Phantom Pain tillkännagavs som en ersättningstitel för grafikkortstillverkarens spelkampanj för Geforce-grafikkort. Efter att PC-versionen av Batman Arkham Knight kallats tillbaka efter massiva buggar och prestandaproblem. Ett pinsamt läge för Nvidia som målat upp den senaste Batman-titeln som en stor bonus för sina nya kunder.

Recensioner av Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Likt Batman: Arkham Knight har Metal Gear Solid V: The Phantom Pain fått till synes lysande recensioner på Playstation 4 och det återstår att se om Konamis semestersuktande programmerare gjort ett bättre jobb med PC-versionen. Så verkar vara fallet när man nu väljer att tidigarelägga lanseringen men inte förrän under morgondagen vet vi med säkerhet.

MGSV: The Phantom Pain – Systemkrav

Minimum
OS: Windows 7×64, Windows 8×64 (64-bit OS Required)
Processor: Intel Core i5-4460 (3.40 GHz) or better; Quad-core or better
Memory: 4 GB RAM
Graphics: NVIDIA GeForce GTX 650 (2GB) or better (DirectX 11 card Required)
DirectX: Version 11
Hard Drive: 28 GB available space
Sound Card: DirectX 9.0c compatible sound card

Rekommenderade
OS: Windows 7×64, Windows 8×64 (64-bit OS Required)
Processor: Intel Core i7-4790 (3.60GHz) or better; Quad-core or better
Memory: 8 GB RAM
Graphics: NVIDIA GeForce GTX 760 (DirectX 11 graphic card required)
DirectX: Version 11
Hard Drive: 28 GB available space
Sound Card: DirectX 9.0c compatible sound card (Surround Sound 5.1)

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid