Intel har redan satt igång med produktionen av Meteor Lake-processorer. Microsoft väljer av någon anledning att uppdatera Windows Media Player och LG blir den första TV-tillverkaren med Geforce Now inbyggt i sitt eget operativsystem.

Intel har inte lanserat sina bärbara processorer baserade på Alder Lake ännu. Trots detta har man redan satt Meteor Lake som är två generationer bort i testproduktion. Microsoft ska ta och ge Windows Media Player en rejäl uppdatering i Windows 11 och således skrota Groove-appen. I samma veva har LG och Nvidia ingått samarbete för att få Geforce Now till LG:s egna operativsystem webOS för smarta TV-apparater.

 

Produktion av Meteor Lake redan i teststadiet

Intel har alldeles nyligen sjösatt tolfte generationens Core-processorer i form av Alder Lake. Dock har processorer baserade på arkitekturen hittat sin väg till bärbara datorer ännu. Intel sig däremot proaktiva och testar redan nu produktionen av Meteor Lake. Den fjortonde generationens Core-processorer för bärbara datorer.

Läs mer hos TechPowerUp.

 

Activision Blizzard Bethesda

Geforce Now får egen app för webOS

LG har nu meddelat att man blir den första TV-tillverkaren som inleder samarbete med Nvidia för att utveckla en smart TV-app för Geforce Now. Denna kommer då finnas tillgänglig som en del av LG:s operativsystem webOS för smarta TV-apparater. Appen kommer att finnas tillgänglig i betaversion via Content Store på utvalda TV-apparater från LG. Allt som ska behövas är en kompatibel kontroller och TV-apparat.

 

Windows Media Player får en rejäl uppdatering

Microsoft har nu bekräftat att applikationen Groove Media kommer att avvecklas och ersättas av en ny version av Windows Media Player. Denna omarbetade upplaga av det långlivade programmet ska inte helt förvånansvärt erbjuda uppspelning av musik och film, skapande av spellistor och mer. Allt med ett nytt utseende som ska hänga med i designspråket man valt för operativsystemet Windows 11.

Läs mer hos NotebookCheck.

 

Apple

Apple ska sälja reservdelar för privat iPhone-reparation

Under veckan bekräftade Apple att de planerar att sälja reservdelar och verktyg till konsumenter för att reparera iPhones och M1-datorer. Reparationerna väntas vara av större komponenter och ska säljas tillsammans med manualer från Apple. Nyheten kommer efter att Apple har argumenterat i flera år att reparationer av till exempel batterier kan vara farligt för konsumenter. Vår systersajt Surfa har skrivit om Apples nya program, med fokus på iPhone.

Läs mer hos Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid