Taiwanesiska Thermaltake har, under sitt gamingvarumärke Tt Esports, visat upp ett nytt mekaniskt tangentbord i samarbete med Synaptics. Ny Z Touch har en kapacitiv mellanslagstangent som kan användas ungefär som en pekplatta.

Vid första anblick ser Tt Esports Z Touch ut som ett relativt anonymt mekaniskt speltangentbord, med en avskalad svart design och blå bakbelysning på samtliga tangenter. Man har använt sig av Cherry MX Blue-brytare, det vill säga taktila brytare med ett distinkt klickande aktiveringsljud.tt_esports_z_touch_jestures

I mellanslagstangenten döljer sig däremot en kapacitiv pekyta från Synaptics, som kan användas för att bland annat scrolla genom hemsidor och dokument, markera text eller zooma. Ytan, som kallas Smartbar, är indelad i fem zoner som även kan knytas till förinspelade makron.2016031816584767-96sTanken är att du ska kunna utföra enklare sysslor direkt på tangentbordet istället för att behöva flytta handen till musen när du spelar eller surfar.

Tangentbordet ska dyka upp i butik under våren, med ett rekommenderat pris på 120 dollar, eller omkring 1 100 – 1 200 kronor inklusive moms.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments