Small preview image

MEIZU M6 är den senaste portabla mediaspelaren från tillverkaren MEIZU och när vi för en dryg månad sedan stötte på denna spelare för första gången var det under namnet Mini Player. Redan då var intresset från våra läsare mycket stort och nu när den officiella lanseringen av denna smidiga mediaspelare lanseras ser det precis lika lovande ut som tidigare. MEIZU har rent designmässigt lyckats riktigt bra med M6 och nyckeln till detta är utan tvekan den relativt stora displayen på spelaren. Trots att M6 inte är större än ett kreditkort, förutom något tjockare, har man lyckats pressa in en 2.4″ LCD-display som med en upplösning på 320×240 pixlar och 260 000 färger verkligen höjer förstaintrycket markant.



Dimensionerna på spelaren är alltså riktigt sparsamma, 79x48x10 mm mäter M6 och vikten ligger på endast 55g med batteri inkluderat. Att det handlar om en smidig mediaspelare är det knappast någon tvekan om och förutom att man med fördel kan spela upp musik i de flesta format stödjer även M6 bilder och video, det senare genom AVI (Xvid 18 fps). Hade det inte varit för dessa maximala lagringskapacitet på 4GB och något snålt med video-stödet hade man kunnat se detta som en konkurrent till Apples nuvarande video iPod. Men MEIZU verkar istället satsat på en smidig spelare med rätt pris, M6 går initiallt att få i 2GB eller 4GB storlekar och det för 1995 kronor resp. 2495 kronor.



MEIZU M6 ser på pappret, och på bilder, ut att vara ett mycket intressant alterantiv för dem som är ute efter en smidig mediaspelare med snygg design och som bonus även klarar video-uppspelning.


Specifikation MEIZU M6:
– Portabel mediaspelare med dynamiskt GUI (Graphic User Interface) och navigering via touch pad
– 2,4 tums QVGA 320*240 TFT-LCD skärm med 260.000 färger och justerbar ljusstyrka
– Video: AVI format (XviD 18 fps)
– Ljud: MP3, WMA, WAV, OGG, AAC format med stöd för DRM 10 och Microsoft MTP
– Fotoalbum + slide show: BMP, JPG, GIF format
– Ljudcodec Wolfson W8731L
– Ljudeffekter SRS 2.0 med WOW, TruBass, 3D Surround
– Stöd för USB On-The-Go (USB host)
– Klocka, alarm, spel, kalkylator, textvisare (E-bok)
– Radio, diktafon, USB-minne
– USB 2.0 (UMS)
– 20 h speltid för musik och 6 h video via inbyggt Lithium-Ion batteri (laddas på mindre än 2,5 h)
– 18mW(L) + 18mW(R) vid 16Ω
– Mått 79 x 48 x 10 mm
– Vikt 55 g (inkl. batteri)
– Minneskonfiguration: 1GB, 2GB, 4GB
– Färger: Svart, Vit
– Extra tillbehör: Extern AAA-batteridocka för utökad speltid


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments