Tillverkaren Mantiz som fokuserar på externa GPU-lösningen har visat bilder på AMD:s RX Vega ihop med Apples Macbook Pro med Thunderbolt 3.

Mantiz är ett företag som inriktar sig på att tillverka externa GPU-stationer som låter användare koppla ihop valfritt grafikkort med sin bärbara dator genom att montera grafikkortet i en speciell dockningsstation och sedan koppla stationen till en bärbar dator.

Företaget har nu lagt upp två bilder på Twitter som visar att AMD:s Radeon RX Vega vars lansering är precis runt hörnet är kompatibel med Apples Macbook Pro via en av dessa externa GPU-lösningar kopplad till datorn via Thunderbolt 3.

De två bilderna i företagets tweet visar ett RX Vega 64 monterat i Mantiz produkt MZ-02 som då är en station för externa grafikkort. Den andra bilden visar hur grafikkortet känns igen av operativsystemet som är den senaste betaversionen MacOS High Sierra.

När RX Vega först visades upp var det oklart hur produkterna skulle hantera externa GPU-lösningar eller Mac Pro produkter med PCI-e platser tillgängliga. Dock verkar det då vara möjligt att koppla ihop AMD:s kommande flaggskeppskort med produkter kompatibla med High Sierra genom Thunderbolt 3 och en Mac Pro 5,1 är en av dessa produkter.

Mantiz har inte visat några prestandasiffror för det externa RX Vega-kortet, men snart är det dags för AMD:s nya grafikkortsserie att ta sin plats på butikshyllorna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid