Enligt läckta bilder på Intels lanseringsschema har tillverkaren en rad processorer planerade för 2018, bland annat Coffee Lake-E och Cascade Lake-SP.

Intels schema för kommande produkter har läckt ut enligt tyska ComputerBase och bilderna visar att tillverkaren kommer att släppa lös Cascade Lake-SP för servrar och arbetsstationer, Xeon Coffee Lake-E samt sexkärniga processorer för bärbara datorer.

Cascade Lake-SP

Först ut har vi processorfamiljen Cascade Lake-SP som är en ”uppfräschning” av nuvarande Skylake-SP. Cascade Lake kommer även den att baseras på Purely-plattformen och är anpassad för Intels Sockel P (LGA 3 647).

De bilder som har läckt är inte direkt högupplösta, men vi kan se att Intel planerar för dessa att börja lanseras under det tredje kvartalet i år.

Det återstår att se om Intel kommer att öka antalet processorkärnor med Cascade Lake-SP jämfört med dagens Skylake-SP. Även hur pass strömtörstiga dessa processorer kommer att bli återstår att se.

Coffee Lake-E & Strömsnåla T-processorer

Vidare ser vi ett par nya Xeon Coffee Lake-E processorer, en med sex processorkärnor och en med fyra, båda med Hyperthreading.

Även tre stycken strömsnåla processorer vid namn Core i7-8700T, Core i5-8500T och Core i3-8100T listas. Dessa är baserade på de existerande modellerna utan ”T” i slutet av produktnamnen och har fått sina klockfrekvenser sänkta för att få ner TDP-värdena till 35 watt istället för 65.

 

Lanseringen för dessa processorer förväntas inledas i det andra kvartalet. Det vill säga från och med april månad.

Kommande processorer för bärbara datorer

Sist ut har vi en rad nya processorer ämnade för laptops. Här listas Core i7-8850H med en basfrekvens på 2,6 gigahertz (GHz) och en turbofrekvens på 4,3 GHz samt Core i5-8400H med 2,5 GHz och 4,2 GHz i bas- respektive turbofrekvens.

Bland dessa processorer kan vi även se en tredje Xeon-processor listas, denna gång för bärbara datorer. Xeon E-2176M kommer med sex processorkärnor och 12 trådar och basfrekvensen ligger på 2,7 GHz medans turbofrekvens hamnar på 4,7 GHz.

Även här planeras en lansering med start i det andra kvartalet för H-processorerna. Även E-2176M förväntas dyka upp under samma tid då dess lanseringsfönster listas tillsammans med de två tidigare nämnde Xeon Coffee Lake-E processorerna.

Dessa bilder samt några fler har även hittat sin väg till bilddelningssajten Imgur för den som är extra intresserad. Bildkvalitén är dessvärre även där relativt undermålig.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid