Kingston har uppdaterat en testvinnare och lanserar nu HyperX Cloud II med bland annat USB-ljudkort och memory foam. Innebär uppdateringar alltid förbättringar eller har Kingston snubblat på vägen? Häng med när vi kikar närmare på det senaste tillskottet i Sveriges största headsetjämförelse.

Det är dags för ännu en uppdatering av Sveriges största headsetjämförelse och det med ytterliggare ett headset från tillverkaren Kingston. För de som vill lära sig mer om headset, vad man ska tänka på som konsument och vilka modeller som är mest intressanta idag ska ni ta er vidare till Svenska Headsetguiden där nu även Kingston HyperX Cloud II finns representerad. Här nedan följer samtidigt en summering av vårt senaste tillskott i guiden.

Kingston HyperX Cloud II

Senaste gången vi testade något från Kingston var precis när deras samarbete med Qpad hade mynnat ut i HyperX Cloud som togs emot väl i vårt testlabb och lyckades även knipa en utmärkelse. Det vill Kingston nu bygga vidare på med uppföljaren Hyperx Cloud II.

HyperX är Kingstons gaming-division och har först i och med samarbetet med Qpad gett sig in på headsets, vilket var oväntat då företagets övriga produkter är bland annat minnen, SSD:er och USB-minnen.

HyperXCloudII5

USB-ljudkort ger dig 7.1-ljud

Komponentmässigt är det ingen skillnad gentemot föregångaren men nu inkluderar Kingston ett USB-ljudkort till Cloud II som tillåter dig att bland annat ändra volymen på mikrofonerna och ljudet från hörlurarna. Men den viktigaste funktionen som det fokuseras på är att det nu finns möjlighet att köra virtuellt surround. Vi väntar fortfarande på dagen då vi blir övertygade av simulerat surroundljud men med det sagt så funkar det rätt så bra och ger en liten extra dimension, framförallt vid spelande. Ställer du någon form av krav på ljudkvalité vid musiklyssnande eller liknande rekommenderar vi att funktionen hålls avstängd.

Håller man sig borta från surroundljudet så finner vi samma fina ljudkvalité som vi känner igen från föregångaren: den varma framtoningen, det balanserade och engagerande ljudet är intakt. Och det är där USB-ljudkortet gör nytta, använder du dig av ett inbyggd ljudkort av tveksamt kvalité kommer du få betydligt bättre ljud från det medföljande ljudkortet. Det ger den där extra krämen som många dedikerade ljudkort leverar för att få HyperX Cloud II att låta så bra som möjligt. Då sladdkonfigurationen är lite annorlunda så blir det lite mer problematiskt om du vill använda dig av ditt dedikerade ljudkort, Kingston har gått över till en ensam fyrpolig 3,5-millimetersanslutning vilket inte hade varit något problem om Kingston hade slängt med en adapter till separata kontakter för mikrofon och ljud som sedan kan kopplas till vanliga ljudkortskontakter. Mikrofonen presterar bra men saknar lite bas, något som vi även nämnt angående både Qpads och Kingstons modeller. Får de till mikrofonen har vi svårt att se något komma nära denna prestandan.

Komforten behåller sitt klassledande betyg och är snäppet bättre nu när huvudbandet är bestyckat med memory foam, något som gör sig mycket bra under långa sessioner.

Svårslagen prestanda för priset

Kingston kör vidare på ett vinnande koncept som vi gillar, mycket god komfort och en svårslagen ljudkvalité samtidigt som priset hålls nere. Nu vid släpp landar prislappen på endast 50 kronor över HyperX Cloud vilket resulterar i ungefär 949 kronor, så småningom kommer priserna sjunka ner till samma nivåer som förra modellen.

HyperX Cloud II norpar därför sin rekommenderade utmärkelse från HyperX Cloud och är ett riktigt bra headset för sin prislapp.

HyperXCloudII3

”Kingston uppdaterar till sin testvinnare till version 2 och gör med små medel ett redan bra köp ännu bättre. Det inkluderas nu ett USB-ljudkort som tillåter surroundljud och ger mer kräm till hörlurarna. Samma fina ljudkvalité bibehålls och mikrofonen har nu inbyggd brusreducering med ljudkortet. Det enda negativa är en avsaknad av en adapter för att dela på den numera ensamma fyrpoliga 3,5-millimeterskontakten så att man kan använda Cloud II till sitt eget ljudkort.” – Svenska Headset-guiden 2015-02-12

Lägstapris på prisjakt.se:

Marknadsanalys och uppdateringar i Svenska Headsetguiden

Utöver utmärkelsen till HyperX Cloud II sker det inte så mycket i vår guide. Prisbilden för de testade modellerna i guiden har inte ändrats nämnvärt sedan vår senaste uppdatering och våra testade modeller håller sig på ungefär samma nivå.

Läs mer i Svenska headsetguiden

Du kan läsa hela vårt test i detalj, komplett med mikrofonmätningar, prisjämförelser och specifikationer i Svenska headsetguiden. Här hittar du även tips och trix för dig som vill veta mer inför ditt headsetköp. Vill du ta dig direkt till headsetguidens sammanfattning och utmärkelser så hittar du det här.

Håll utkik på Nordichardware framöver efter ännu fler tester och uppdateringar!

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid