Small preview image

Det krävdes inte lång tid för Kinc (Marcus Hultin) och crotale (Robert Kihlberg) att lägga ribban för det överklockningsevent som nu är i full gång på DreamHack Winter 2008. Även om det inte är en tävling i samma status som många av de andra event vi rapporterat om under året har lagen som deltar precis samma inställning som vanligt, att inte ge sig förrän man i alla fall försökt sätta nya prestandarekord. Både Kinc och crotale är vana vid att överklocka Live, speciellt på DreamHack, och har samtidigt flera tidigare världsrekord i bagaget.



Det har visat sig att dessa meriter och givetvis bra hårdvara och massvis med flytande kväve varit det recept som behövdes. Efter att man redan under första dagen (läs torsdag) tog sig ytterst nära det inofficiella världsrekordet i 3DMark Vantage Performance, som tidigare sats av den asiatiske överklockaren Shamino. Futuremarks ORB tillåter inte uppladdning av resultat med de nuvarande drivrutiner som används för Core i7-plattformen men Shamino har tidigare nått 36 140 poäng i Vantage Performance. Ett imponerande rekord som dock inte avskräckte vårt svenska överlockningslag. Man lyckades nämligen både slå nytt världsrekord och förbättra det samma kväll. Det nya rekordet lyder nu 36 302 poäng.




Sampsa från det finska laget verkade inte ha några större förhoppningar om att nå samma nivåer under morgondagen, mycket på grund av en märkbart sämre processor. Kinc och crotale har pressat sin Core i7 Extreme Q965 CPU till drygt 4.9GHz under sina tester, medan det finska laget fått nöja sig med en processor som maxar vid 4.7GHz.



Men det är trots allt en hel dag kvar av tävlingen som även om den nästan känns oavgjord kanske kan ge ytterligare spetsade resultat, jag vet i alla fall två som kommer göra sitt yttersta för att så ska bli fallet.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments