Intel tillverkar inte bara miljontals med processorkretsar, företaget utvecklar även egna plattformar och tekniker för att möta framtidens krav på datorkraft. Ett av dessa koncept är wireless computing där Intel nu börjar närma sig viktiga framsteg som trådlös datorladdning och strömmande av högupplöst media.

Kabelhärvor är en av de mest frustrerande effekterna av ett stort teknik och datorintresse men om vi ska tro Intel är det ett problem som kommer att närmast försvinna i framtiden. Processorjätten har i entt nyligen publicerat blogginlägg berättat mer om sitt tidigare presenterade koncept wireless computing där man siktar på att skapa en helt trådlös arbetsmiljö för dig och din dator.

”Evolving wireless technology may soon provide users a truly wire-free computing experience. With advances in wireless charging and data transfer capabilities, you’ll soon be able to remove all the clutter of wires for power, display connectors, and other device peripherals.”

Som exempel ska du kunna vandra in med din bärbara dator på ditt kontor och den ansluts då trådlöst och automatiskt till en högupplöst skärm eller projektor samt är redo att strömma högupplöst video för underhållning eller arbete. De trådlösa dockningsstationerna ska givetvis stödja inkoppling av USB 3.0-enheter och andra gränssnitt som man i vanliga fall pluggar in med kablar till datorn.

Den viktigast nyckeln i projektet är troligtvis satsningen på trådlös laddning där man som användare ska kunna ladda sin dator utan att behöva koppla in någon kabel från väggen. Intel använder sig här av teknik som baseras på magnetisk resonans och när man får en användarvänlig lösning på detta redo för marknaden är vi ett stort steg närmare en helt trådlös datorupplevelse. Tyvärr ger Intel ännu inga svar på när vi kan förvänta oss produkter med denna teknik på marknaden men vi kan bara hoppas på förr snarare än senare.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid