Intel har på flera sätt visat att man menar allvar med sin satsning på grafik och spelmarknaden. Som man avslöjade under GDC2013 kommer nu en ny officiell drivrutin för deras tredje generations integrerade grafikkretsar HD Graphics 2500/4000 som ger upp till 10 procent högre prestanda i spel.

Intel presenterade flera större satsningar på spelmarknaden under Game Developer Conference och en av nyheterna var en kommande grafikdrivrutin med rejäla prestandaoptimeringar. Nu har Intel börjat rulla ut sin nya drivrutin som i flera populära speltitlar kan öka bildfrekvensen med upp till 10 procent. Några av speltitlarna som ska få rejäla prestandaförbättringar är Starcraft II, Batman Arkham City och World of Warcraft: Mists of Pandaria. 

Även om det är en fin procentuell prestandaökning ska man vara medveten om att Intels integrerade grafikkretsar fortfarande har rejält begränsad prestanda vilket gör de upplevda prestandaskillnaderna mindre än i kraftfullare kretsar.

Förutom bättre prestanda bakar Intel in färskt stöd för OpenCL 1.2 för att förbättra hanteringen av generella GPU-beräkningar.

Är det något Intel fortfarande kan lära sig av GPU-konkurrenterna AMD och Nvidia är det trots allt att döpa sina drivrutiner. Drivrutinerna Intel 15.31.3.3071 (32-bit) och Intel 15.31.3.64.3071 (64-bit) finns att ladda ner från processortillverkarens hemsida.


Relaterade artiklar:

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Kent Lindqvisttrett-Tjalve-Anton KarmehedMarquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Ingen kärlek till Sandy Bridge?

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Jag får lite sån här känsla:
”Från 10fps till 11 fps! Det är 10% ökning” 😆

trett
Gäst
trett

Har Ivy Bridge i7 och W7 64-bit; står: Detta operativsystem stöds inte – självklart gäller detta 64-bit-versionen.

Något jag missat eller ljuger drivarna för mig helt enkelt? 😛

Kent Lindqvist
Gäst
Kent Lindqvist

Får samma fel ”Detta operativsystem stöds inte”… jag har i7 W7 64-bit 🙂