Intresset för IDF brukar vara högt och inför höstens event har detta skruvats upp rejält. Anledningen är såklart AMD och Intels intåg på dual-core marknaden där AMD för ett par veckor sedan kunde demonstrera de första x86-baserade dual-core processorerna på marknaden. Detta genom deras dual-core Opteron-processorer.


Det spred sig snabbt information om Intels satsning på dual-core processorer vi har under en längre tid vetat att en första demonstration av Intels dual-core lösning skulle ske på höstens IDF event.
Detaljerna kring denna demonstration har dock varit mycket få och det är inte förrän nu när IDF startat som vi fått reda på vad Intel haft i görningen.


Det har visat sig att förhoppningarna på en x86-baserad dual-core processor från Intel än så länge inte är verklighet. Den dual-core processor man visade upp var nämligen baserad på Intels kommande Itanium kärna Montecito.
Dual-core modellen av Montecito väger in på ofattbara 1.7 Miljarder transistorer och varje kärna har separata L2 och L3 cacheminne.
Intel visade visade upp ett system med fyra Montecito-processorer och med sin dual-core arkitektur och stöd för Hyper-Threading blir aktivitetshanteraren en välanvänd applikation. 16 logiska processorer är helt enkelt oslagbart för datorentusiastens ego.Bild från Anandtech.com


Även om Montecito är en imponerande processor var det nog flera som blev besvikna över att Intel inte visade upp någon x86-baserade dual-core lösning. Vilket också borde betyda att AMD har ett visst försprång inför dual-core processorernas intåg på konsumentmarknaden.


Intel har under första dagen på IDF hunnit visa upp mer nyheter än deras planer för dual-core processorer och mer om första dagen på IDF kan ni läsa i följande artiklar.


:: Anandtech :: X-bit Labs :: TheInquirer ::

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid