Small preview image

Intel har fortfarande den enda sexkärniga processorn på marknaden men inom en vecka kommer även AMD att ge sitt bidrag med Phenom II X6-familjen. Dessa processorer kommer att bli betydligt billigare än Intels Core i7 980X Extreme Edition där toppmodellen Phenom II X6 T1090 Black Edition får en prislapp på runt 3 000 kronor inklusive moms. Nu kommer uppgifter om att Intel även planerar ytterligare en hexacore-lansering, men de som hade hoppats på en ordentlig prisdumpning får fortsätta hoppas.



Intel Core i7 970 sägs dyka upp på marknaden inom ett par veckor och prislappen sägs då ligga på runt 8 000 kronor inklusive moms. En tusenlapp lägre än det nuvarande flaggskeppet, men allt annat än prisvärt. Prisuppgifterna är inte verifierade ännu och vi både hoppas och tror att de kan komma att sjunka något när de väl kommer in i butiker, men vi får nog vänta ett tag till på sexkärniga processorer i mellanklassen från Intel.


Processorn ska arbeta i 3,2GHz och använder sig givetvis av Intels Gulftown-arkitektur med HyperThreading och en 12MB L3-cache.


Källa: Fudzilla

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments