Small preview image

Att Intel under mars månad kommer att släppa sin första sexkärniga konsument-CPU är allt annat än en nyhet. Men nu har Intel återigen fått problem med informationsläckor då en större del av tillverkarens produktplan för 2010 nu hamnat i orätta händer. Produktplanen avslöjar flera intressanta processorer och bland annat nästa Core i7-processor baserad på Intels 32nm Westmere-arkitektur.



Processorn heter Core i7 970 och ska precis som Core i7 980X använda sig av sex processorkärnor men med en lägre klockfrekvens på 3,2GHz. Strömförbrukningen ska landa på 130W och med HyperThreading kan processorn hantera upp till 12 trådar.


Priset är ännu inte spikat men med en lansering först under tredje kvartalet 2010 väntas detta bli den första sexkärniga processorn i Intels produktsortiment som inte kostar en förmögenhet.


Intel har som väntat inte bekräftat uppgifterna men enligt källor till NordicHardware ska Core i7 970 vara planerad men huruvida specifikationerna fortfarande stämmer vid lanseringsdagen återstår att se.



Intel Core i7 980X blir först ut med den nya Gulftown-arkitekturen

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments