Intels grafikkortsserie Arc Alchemist förväntas lanseras inom kort och fjärde generationen Arc Druid sägs vara närmare än tidigare trott. Enligt Intel ser det ut att bli en grafikkortsserie per år om allt går som det ska.

Många ser fram mot vad Intel kommer att kunna erbjuda när de väl slår sig in på grafikkortsmarknaden tidigt nästa år. Efter denna lansering av serien kallad Arc Alchemist kommer Intel sedan följa upp med Battlemage, Ccelestial och Druid. Nu har vi fått ytterligare lite klarhet i när uppföljarna kan tänkas landa i butik.

Under första kvartalet 2022 kommer då Arc Alchemist att lanseras. Sedan ska denna följas upp med Battlemage som bygger på arkitekturen Xe2 och efter det kommer Celestial baserad på Xe3. Efter dessa lanseringar kommer Arc Druid som enligt ovanstående produktplan från Intel bygger på en helt ny arkitektur med kodnamnet Xe Next.

Via Twitter bekräftar Bryce som är ansvarig för Intels Arc-community att Arc Druid förväntas nå butikshyllorna under år 2025. Något som skulle innebära att Intel kommer lansera en ny grafikkortsserie varje år fram till 2025 som tidigast. Förutsatt att Battlemage och Celestial har preliminära lanseringsdatum år 2023 och 2024.

I dagsläget är det ytterst lite som faktiskt har bekräftats angående Druid. Det är mer eller mindre Intels produktplan där namnet på arkitekturen listas som är den enda officiella informationen just nu. Även Battlemage och Celestial har många aspekter som inte har röjts ännu. Vi vet i alla fall att Intel menar att hålla sig rejält upptagna när det kommer till utvecklingen av uppföljarna till grafikkorten vi kommer se nästa år.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid