Turtle Beach Grip 500

Näst ut i vårt test av Turtle Beach-kringutrustning är gamingmusen Grip 500. Så låt oss ta en närmare titt för att se ifall Turtle Beach kan mäta sig med den tuffa konkurensen.

Turtle Beach Grip 500
Anslutning USB-kabel – 2 m
Antal knappar 7
Sensor Avago 9800 – Laser
DPI/CPI Upp till 8200
Polling rate 125 – 1000 Hz
Rekommenderad handstorlek M/L
Drivrutiner/ programvara Grip editor
Cirkapris 449 SEK

Form och design

Grip 500 är i princip helt symmetrisk, det vill säga ambidextriös, och passar således både höger- och vänsterhänta spelare lika bra. Dock så är tumknapparna på musen placerade på vänster sida vilket är en position som gör musen mer lämpad för högerhänta användare ur ett ergonomiskt perspektiv.

Designen på Grip 500 öppnar upp för både klo- och fingergrepp då den saknar stöd för ring- och lillfinger så bör dedikerade handflategreppare se sig om efter annat alternativ. Storleksmässigt så lämpar sig Grip 500 bäst för användare med handstorlek medium till large då den musen är relativt lång och bred.

turtle_beach_grip_500_3

Grip 500 har totalt 7 knappar varav 3 är som tidigare nämnt placerade på vänster sidan vilket gör att de är lätta att nå med tummen om man är högerhänt och resterande knappar hittar vi på ovansidan i form av musknapp 1 och 2, gummerat scrollhjul och DPI-knapp.

Turtle Beach har ytbehandlat musen med en anti-svett lack som har en len känsla utan att för den skull göra den hal vilket är något som vi inte riktigt varit med om tidigare. När det gäller belysning så har Grip 500 bakgrundsbelyst Turtle Beach-logotyp, scrollhjul och front. Dock är det endast scrollhjulet som vi kan ändra färg på och logotypen samt fronten har ett rött sken.

turtle_beach_grip_500_6

Tittar vi under Grip 500 så hittar vi fyra tunna glidytor i teflon, två i fronten, en längst bak och en runt sensorn. Och på tal om sensorn så är den placerad nästan exakt i centrum av musen vilket enligt enligt oss ger den behagligaste känslan. På undersidan ser vi även en hårdvaruknapp för att kunna skifta mellan olika profiler och tittar vi längst fram så ser vi att den gummerade USB-kablen är monterad i centrum av fronten.

Prestanda och användande

När vi speltestar Grip 500 blir vi glatt överraskade. Vi har testat flertalet gamingmöss med Avago 9800 sensorn som är den sensorn som de flesta laseranvändare föredrar men Turtle Beach har verkligen lyckats med att bygga en kvalitativ produkt kring den. Alla knappar har en taktil respons och musknapp 1 och 2 använder Omron-brytare som ger dem den där speciella klickkänslan. Grip 500 klarar hastiga rörelser utan problem och vi upplever ingen märkbar acceleration vid våra tester.

Scrollhjulet är ett av de bästa på marknaden med ett behagligt motstånd, tydliga steg, jämn bakgrundsbelysning och bra grepp. De tre tumknapparna har en medellång slaglängd innan de avslutas med ett distinkt klick.

turtle_beach_grip_500_5

När det gäller greppet så känns Grip 500 ganska unik. Den är silkeslen men samtidigt så är den inte för hal och svettas vi lite om handen så är det nästan som att greppet ökar.

Grip 500 har riktigt bra glid och fungerar på alla typer av musmattor fast vi avråder från att använda glas eller mycket ljusa musmattor.

Vid prestandatestet så blir det inga problem, Grip 500 levererar de inställda värdena för polling rate och DPI.

Mjukvara

Programvaran för Grip 500 heter Grip Editor och erbjuder de vanligaste inställningarna, men här har Turtle Beach fortfarande lite att jobba på. Programmet ser tråkigt ut och är inte särkilt intuitivt.

turtle_beach_grip_editor

Det finns 5 olika profiler att jobba med och det som kan justeras är knapparnas kommando, DPI-nivå, polling rate, lift of distance, hastighet för dubbelklick, belysningsinställningar samt en makrokonfigurator.

turtle_beach_grip_editor_2

Programmet erbjuder vad som är förväntat men lämnar en del att önska när det gäller design och belysningsinställningar. Det är endast möjligt att ändra färg på belysningen på scrollhjulet och effekt på Turtle Beach-logotypen. Frontbelysningen lyser i ett fast rött sken och kan inte justeras.

Contents

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
grizzly666
grizzly666
8 Årtal sedan

Då det inte är helt självklart att tangentbord (ja även dom med cherry brytare) har full nkey rollover så vore det ju bra att få med något om detta i testen!

Linus Sjölinder
Linus Sjölinder
8 Årtal sedan

[quote name=”grizzly666″]Då det inte är helt självklart att tangentbord (ja även dom med cherry brytare) har full nkey rollover så vore det ju bra att få med något om detta i testen![/quote] Hej. Det är absolut inte en självklarhet att tangentbord har NKRO, det är fortfarande inte en helt vanlig feature. Jag är inte helt säker på vad du grundar din kritik på? Jag tar upp rollover i testerna. Det nämns även i detta utdrag ur det fullständiga testet att Impact 700 bara har 6 key rollover. Om jag missförstått din kritik får du jättegärna utveckla det. Med det sagt,… Läs hela »

grizzly666
grizzly666
8 Årtal sedan

Jag läste igenom hela artikeln och när jag var färdig så fick jag tanken att det nämdes ju inget om rollover.
Så gick igenom allt två gånger till och hittade inget om detta så skrev inlägget.

Nu efter svaret så ser jag rollover kommentaren i artikeln nästan det första jag gör.
Var det jag som var blind (högst troligen JA) heller har ni lagt till detta efter min kommentar?

Linus Sjölinder
Linus Sjölinder
8 Årtal sedan

[quote name=”grizzly666″]Jag läste igenom hela artikeln och när jag var färdig så fick jag tanken att det nämdes ju inget om rollover.Så gick igenom allt två gånger till och hittade inget om detta så skrev inlägget. Nu efter svaret så ser jag rollover kommentaren i artikeln nästan det första jag gör.Var det jag som var blind (högst troligen JA) heller har ni lagt till detta efter min kommentar?[/quote] Det låter väldigt konstigt. Artikeln är inte redigerad i efterhand. Vi meddelar alltid med en fotnot om något mer än små grammatiska fel har ändrats i våra artiklar. Så du missade det… Läs hela »