IntelAIO

Intel fortsätter att slå sig på bröstet för sina kraftfulla och energisnåla processorkretsar och visar upp ett nytt datorkoncept med fokus på slimmad design. Intels ultratunna allt-i-ett dator har en profil på runt 1 centimeter och har med en bokstödsliknande design allt från 4K-upplösning till USB Type-C i specifikationslistan.

Intels representanter på plats hade ingen som helst detaljerade specifikationer att avslöja för systemet som tydligt var ett koncept för att visa vilka designlösningar som är möjliga med dagens kretsar. Den passivt kylda allt-i-ett datorn hade en profil som mätte runt 1 centimeter och den stora högupplösta ultrahd-skärmen matchas av en lika tunn fot där övriga komponenter och anslutningsportar fanns placerade. Bland dessa hittades både en USB Type-C kontakt samt en mini-hdmi anslutning.

Utan att veta några prestandaspecifikationer är det svårt att dra allt för stora växlar på Intels designkoncept men det faktum att vi idag kan bygga PC-datorer med ultrahd-upplösning i ett format som mer liknar en tavla du hänger på väggen är både imponerande och lovande.

Fler nyheter från IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

DELA

Leave a Reply

1 Kommentar på "Intel visar ultratunn 4K allt-i-ett dator – framtidens datordesign?"

Notifiera vid
avatar
Sortera efter:   senaste | äldsta | flest röster
bilianen
Gäst

Snygg och fräck design på denna! Där har intel lyckats väldigt bra! Hoppas det går bra för den här typen av pc så att det driver på utvecklingen ännu mera än att bara bli en nisch. Skulle gärna vilja se deras specifikationer, men antar att det inte är någon monsterdator precis. Det är väl någon av deras skylake processorer som inte har någon fläkt, någon lpddr4 och en ssd. Har jag missat något?

wpDiscuz