Kinesiska Huawei menar allvar med sin smartphone-satsning och presenterar en ny flaggskeppstelefon under IFA 2014. Nya Ascend Mate 7 är en 6 tum stor bjässe till telefon som lockar med ett gediget metallchassi, dubbla SIM-kortplatser och möjlighet att ladda telefonen via hörlursporten.

Under årets IFA-mässa i Berlin har Huawei visat upp en ny flaggskeppstelefon, tänkt att ta upp kampen mot populära modeller som HTC One Max eller Samsungs Note-serie. Vi hälsar på hos den kinesiska aktören på mässgolvet och klämmer på Ascend Mate 7 och dess gedigna unibody-chassi.

Telefonens fasade baksida känns bra i handen och telefonen känns genomgående kvalitativ. Genom att trimma ner skärmramarna kring den 6 tum stora skärmen har Huawei lyckats hålla nere den faktiska storleken på telefonen och gjort den enklare att hantera med en hand.

Skärmen har en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar och drivs av processorn Hisilicon Kirin 925, med totalt åtta kärnor uppdelade i två kluster kombinerat med 2 gigabyte internminne och grafikkretsen Mali-T628. Ascend Mate 7:s mest intressanta sida är dock inte specifikationerna, utan de många intressanta finesser som tillverkaren klämt in.

ascend_mate_7_2

På telefonens baksida finns en fingeravtrycksläsare som kan knyta olika funktioner till användarens olika fingrar, så att exempelvis ett pekfinger låser upp hela telefonen medan ett ringfinger endast låser upp vissa basfunktioner. På sidan finns dubbla kombinerade SIM- och microSD-kortplatser, så att användaren kan välja mellan att använda ett SIM-kort och ett minneskort eller dubbla SIM-kort, smidigt för utlandsresor eller arbetstelefoner.

En annan intressant funktion är möjligheten att ladda telefonen via hörlursporten. Ett sätt Huawei implementerat detta är med ett par brusreducerande hörlurar som även innehåller ett extra batteri, med vilket Ascend Mate 7 ska kunna få uppåt två timmar extra batteritid.

Ascend Mate 7 bör dyka upp i butik inom kort och får ett rekommenderat pris på cirka 5 000 kronor.


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
metin
metin
9 Årtal sedan

hej kära Nordighardvare,

Xiaomi MI4 denna mobiltelefonjag intresserar, men var ? någonstan kanman köpar.
Tack*metin*

varför konsiga + byt kod numer,