Sony har fått bra genomslag med sin Z-serie mobiltelefoner, och under årets IFA-mässa i Berlin har den japanska elektronikjätten visat upp sitt nya flaggskepp. Xperia Z3 har samma skärmstorlek och designstuk som sin föregångare, men med ett tåligare och mer slimmat chassi och en vassare skärm.

Sony Xperia Z2 blev en av vårens mest populära smartphones, med ett gediget och vattentätt yttre i kombination med en vass Triluminos-skärm. Ungefär ett halvår har gått sedan Xperia Z2 avtäcktes under MWC i Barcelona i februari, och nu är det dags för Sony att visa upp uppföljaren till sitt flaggskepp.

Den nya telefonen har samma skärmstorlek som Xperia Z2, men trots det ett något mer slimmat yttre. Både fram- och baksidan täcks av ett stryktåligt glas, och telefonen har precis som sin föregångare en ram i aluminium. Sony har även satsat på att erbjuda telefonen i flera olika färger för att passa olika stilar. De har även passat på att uppgradera skärmen, som fortfarande har en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar men ska erbjuda bättre ljusstyrka.

I och med den ganska korta produktcykeln har det inte hänt extremt mycket när det kommer till specifikationerna. Innanför skalet sitter fortfarande en Snapdragon 801 från Qualcomm tillsammans med 3 gigabyte internminne, vilket dock fortfarande är en kraftfull kombination för en mobiltelefon idag.

Prislappen blir 5 990 kronor inklusive moms och finns tillgänglig för förhandsbokning redan idag.


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
zapp
zapp
9 Årtal sedan

Fel rubrik. Ta bort Compact…

-Boris-
-Boris-
9 Årtal sedan

Sony kör vidare på dassiga betraktningsvinklar. :/