Netgear hade förutom ett par trevliga routerlösningar flera nya produkter att visa upp på elektronikmässan IFA i Berlin. En av de mer spännande är företagets Powerline-nätverkslösning som med en hastighet på 500 megabit per sekund över ditt elnät nu även stödjer AirPlay för musikstreaming.

Netgear har lanserat nya Powerline-nätverksadaptrar och förutom att dessa gör det möjligt för användare att koppla in andra elektronikenheter i samma vägguttag – adaptern har filter för att minimera störningar – kommer det även en modell med USB-utgång. USB-utgången kan användas för att koppla in exempelvis en gammal skrivare och förvandla den till en nätverksskrivare. Eller än mer intressant köra in en USB-hubb och en medföljande USB-till-RCA kabel som kan förvandla vilken stereo som helst i ditt hushåll till en trådlös musikenhet.

Det som krävs för att strömma musik trådlöst över nätverket är antingen en enhet/applikation med stöd för Apples ljudteknik AirPlay – något vi numer hittar även i vissa appar på Android. Givetvis fungerar Netgears lösning smidigast med Apples egna enheter som stödjer AirPlay genom mer eller mindre hela operativsystemet, men även din Windows PC kan strömma musik trådlöst med Netgears medföljande mjukvara.

Netgear kommer att lansera ett paket med Powerline Music Streaming box under hösten man med två Powerline-adaptrar varav en Powerline Music Extender XAU2511 med USB-utgång samt en medföljande USB-till-RCA-kabel. Paketet ska kosta runt 1 200 kronor och kan sedan kompletteras med flera Powerline-adaptrar.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid