Under den första dagen av IBM Think 2018 i Las Vegas visade IBM upp världens minst dator som endast mäter in på en gånger en millimeter.

Världens minsta dator har nu visats upp. Produkten är menad att motverka förfalskare, dessa ska kunna bäddas in i alldagliga objekt för att agera som ett slags ”kryptografiskt ankare” och sedan läsas av för att bekräfta en vara eller ett objekts autenticitet.

Datorns storlek är jämförbar med ett saltkorn och IBM hävdar att prestandan hos datorerna är jämförbar med x86-chip från 1990-talet. Enheterna ska även innehålla ”flera hundra tusen transistorer”.

Företaget har även publicerat en video på Youtube som förklarar dessa fantastiskt små datorernas bakgrund. Otroligt nog ska dessa datorer kosta mindre än tio cent att tillverka, i runda slänger översätts det till ungefär 0,8 kronor per enhet. Den första prototypen av datorn sägs för nuvarande genomgå tester och IBM siktar på att inom de fem kommande åren ska teknologin ha börjat användas på större skala.

Noterbart är att artikelbilden enligt Mashable visar en samling av totalt 128 datorsystem på en samlad kretsyta. Medan kretsen på salthögen rymmer två datorsystem.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid