Det har de senaste månaderna blivit allt mer tydligt att Apple tror sig ha patent på marknaden för smartphones och surfplattor i alla dess former. HTC är en av aktörerna som satt ned foten och bestämt visat att man inte tänker vika sig för Apples krav, och nu utökar man sin stämningsansökan mot Apple hos amerikanska ITC med hjälp av patent Google överfört till HTC.

Apple har skickat in ett klagomål till amerikanska ITC (International Trade Commission) om att HTC använder fem proprietära tekniker olovligt som används i iPhone och iPad. HTC kontrade med att mana Apple till produktutveckling för att konkurrera på marknaden istället för stämningansökningar. Efter detta köpte HTC upp S3 Graphics från VIA som gav företaget flera patent som gjorde det möjligt att kontra Apples klagomål hos ITC.

Nu utökar HTC sin stämningsansökan hos ITC med nio patent Google nyligen överfört till HTC för att stärka den taiwanesiska smartphone-tillverkarens att hantera Apples klagomål om patentintrång. Patenten HTC mer eller mindre fått kommer ifrån uppköp Google gjort de senaste åren från Palm, Openware och Motorola Mobility. Källan till Digitimes säger att Googles patentöverföring även är tänkt att få tillverkarna att återfå förtroendet för Android som plattform.

HTC är en av Googles viktigaste partners på Android-marknaden och det är därför inte lustigt att man väljer hjälpa dem på traven mot Apple. Det står ännu oklart om Google kommer hjälpa Samsung som just nu har svårt att hävda sig i Europas rättssalar, och även Australien där försäljningen av Galaxy Tab 10.1 stoppats. Samsung Galaxy S ska även ha gått om Apple iPhone i försäljning i Japan, något som gjort att Apple inte helt oväntat stämmer Samsung även i Japan.

Relaterade nyheter:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
aovkacktjarnSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

På dom bara!

Svensken
Medlem
Svensken

Härligt att Google-Motorola Mobility affären bär frukt redan! 🙂

Hoppas Samsung tar del av Googles förstärkta patentportfölj.

kacktjarn
Medlem
kacktjarn

Får hoppas att elefanterna Samsung och Google äter upp detta äpple snart.

aov
Medlem
aov

Skulle vara häftigt om HTC + google på något sätt skulle kunna stoppa försäljningen av Ipad o Iphone 🙂