Mobiltelefonstillverkaren HTC fortsätter att satsa på sitt gränssnitt Sense och tillkännager nu en kampanj för företagets TomTom-baserade karttjänst HTC Locations. Likt TomToms GPS-enheter laddar man ner kartor för olika områden som är gratis för alla HTC:s telefoner, men under sommaren har man även lyft kostnaden för bilnavigeringen för ägare till HTC Desire S och HTC Incredible S.

HTC Locations finns exempelvis förinstallerad på den nya superluren HTC Sensation och man kan här ladda ner kartor till 83 olika länder för gratis orientering oavsett vart man befinner sig i världen, då ingen data krävs för att aktivera GPS-funktionen med lokalt lagrade kartor.

HTC Locations erbjuder även turn-by-turn bilnavigering, en tjänst som man kan köpa till i efterhand. Men som fram till den 31 augusti alltså är gratis att ladda ner för dem som köpt, eller kommer att köpa, en HTC Desire S eller HTC Incredible S. Detta görs genom att man efter den 1 juli i på HTC e-Club registrerar sitt IMEI-nummer för telefonen och då får en gratis nerladdningskod för hela navigeringstjänsten. Kampanjen gäller vad det verkar endast dessa två telefoner, för övriga modeller innebär bilnavigeringen en extrakostnad.

”Vi utvecklar alla våra smartphones med fokus på användarnas vardag. Den filosofin kallar vi för HTC Sense, och det handlar i grunden om att utveckla smartphones som gör användarnas vardag enklare och roligare. Det tog oss över ett år att utveckla HTC Locations, men det var det värt eftersom våra kunder numera kan hitta vägen med sina smartphones – oavsett var de befinner sig”, berättar Peter Frölund, HTC:s nordenchef.

Med alla skräckhistorier om dyra telefonräkningar efter semestrar och utlandsvistelser är det befriande att se rejäla GPS-tjänster utan höga driftskostnader från mobiltelefonstillverkarna. Något vi hoppas få se ett större fokus på framöver, inte minst då det ryktas att Google själva ska lansera en offline-tjänst för Google Maps.

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
nilsrock
nilsrock
12 Årtal sedan

Ett steg i rätt riktning från HTC. Det blir intressant att se om de kan utöka detta så att riktig navigering blir gratis på alla deras smartphones.

De som erbjuder bästa tjänst på detta område är helt klart Nokia. Nokia Maps har varit gratis länge, med offlineläge och turn by turn, och fungerar utmärkt. Det blir spännande att se om detta kommer att fortsätta på Nokias Windows-mobiler.

arune
arune
12 Årtal sedan

Nix
Fortfarande inget sådant på ”HTC e-club”. 21 dagar efter utsatt datum.