Smartphonetillverkaren HTC verkar inse att det framöver inte kommer att räcka med läckra telefoner för att vinna konsumenternas hjärtan. I kölvattnet av Sony Ericssons satsning på mobilspel med speltelefonen Xperia Play i täten säger nu HTC att man planerar att köpa in sig i det amerikanska företaget OnLive som levererar strömmande speltjänster över Internet.

HTC gick som en raket på smartphonemarknaden under 2009 och 2010 men tappade lite moment mot slutet av året och har under 2011 hittills varit ganska anonyma. Tillverkaren har dock flera nya modeller på gång och nu verkar det alltså som att man även vill knyta till sig lite mjukvarubaserade tjänster.

OnLive säljer idag både kompletta konsolsystem och applikationer för PC, Mac, iOS och Android där man kan spela sina spel även på relativt kraftlösa system. Detta görs möjligt genom att spelen i själva verket drivs på OnLives egna servrar som sedan strömmar bilden till din enhet över Internet, så kallad cloud gaming.

onlive
OnLive:s spelkonsol är ytterst liten och innehåller liknande komponenter som vi hittar i dagens smartphones.

HTC säger sig nu vara beredda att köpa loss 5,33 miljoner OnLive aktier som idag står värderade till 7,5 USD stycket. Med en total investering på runt 40 miljoner dollar skulle detta vara starten på en storsatsning mot molnliknande speltjänster för HTC:s produktutbud. Förutom smartphones lär en sådan affär även gynna framtida surfplattor och liknande enheter från företaget.

Samtidigt har HTC även köpt upp det brittiska företaget Saffron Digital för 48 miljoner dollar. En affär som ger HTC tillgång till företagets proprietära tekniker för leverering av mobil multimedia.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments