Small preview image

Apple iPad är på väg att få sin första riktiga konkurrent i Windows 7-tableten HP Slate. HP och Microsoft presenterade sin Slate redan innan lanseringen av iPad, men vi har inte vetat mycket mer än hur den kommer att se ut och att Windows 7 blir operativsystemet under huven. Nu har fullständiga specifikationer läckt ut på nätet och den bästa liknelse vi kan hitta är att HP Slate är en netbook utan tangentbord, även om man har flera fördelar mot konkurrenten iPad.Det är i alla fall vad HP själva vill säga i det dokument som nu publicerats på Engadget där vi ser att Slate baseras kring en 8,9-tums LCD-skärm som med kapacitiv multi-touch teknik har en upplösning på 1024×600 pixlar.Just skärmen och dess upplösning är något som kan ge Apple fördel med sin 9,7-tums skärm och 1024×768 pixlars upplösning. Men HP menar att deras 1,6GHz Atom Z530 CPU, 1080p stöd (Broadcom Crystal HD), HDMI-utgång och VGA webbkamera samt 3MP fotokamera är funktioner som sätter Slate framför iPad.


Lagringskapaciteten ligger på 32GB resp. 64GB men kan också utökas med upp till 128GB genom SD-minneskort. RAM-minnet på 1GB är dubbelt så mycket som de 512MB vi hittar i iPad, men då pratar vi också om att driva Windows 7 jämfört med iPhone OS.


Batteritid (5h vs 10h) och trådlöst nätverk (802.11g vs. 802.11n) är punkter där HP inte känner sig lika säkra och med ett pris på drygt 5000 kronor har Apple en billigare modell i sin 16GB iPad. Men med motsvarande lagringskapacitet ligger HP bättre till i pris. Frågan är nu bara när Slate lanseras, och hur väl HP lyckas maskera det vanliga PC-gränssnittet.Kort förhandstitt på vad som ska vara en del av Slates användargränssnitt

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid