Asus har introducerat en ny version av sin grafikkortsmodell GTX 1080Ti ROG Strix som med sitt nya kretskort skapar problem med vattenblock från EKWB.

Att tillverkare omarbetar och implementerar förbättringar på kretskort hos existerande produkter är ingenting nytt. Dock har Asus senaste uppdatering till grafikkortsmodellen GTX 1080Ti ROG Strix kretskort orsakat kompatibilitetsproblem med vattenblock från EK Waterblocks (EKWB).

Den som planerar att lägga pengar på ett grafikkort av denna modell för att sedan montera ett heltäckande vattenblock bör vara uppmärksam på det serienummer som står skrivet på grafikkortets kartong.

Enligt EKWB:s hemsida så kommer grafikkort med följande serienummer inte att vara kompatibla med det heltäckande vattenblocket EK-FC1080 GTX Ti Strix eller EK-MLC Phoenix GPU Module FX1080 GTX Ti Strix:

  • HBYVCM064817- HBYVCM999999
  • HCYVCM000001- HCYVCM059975

Baserat på dessa serienummer så har dessa grafikkort tillverkats efter november 2017.

Den som är inställd på ett vattenblock från EKWB för sitt nya GTX 1080Ti ROG Strix bör hålla ett öga på serienumret på sin specifika modell. Annars finns det fler tillverkare av komponenter till vattenkylning där ute som erbjuder vattenblock som kan vara kompatibla.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid