Gigabyte kommer lansera en mängd nya moderkortsmodeller för Intels Skylake-processorer och förutom de många modeller vi fick en förhandstitt på under Computex i juni har företaget ytterligare en modell som sticker ut från mängden. Gigabyte Z170X SOC Force visar nu upp sig i bilder med massvis av funktioner för överklockare.

Gigabyte Z170X SOC Force är ett moderkort i den väl tilltagna formfaktorn E-ATX och har med sin LGA 1151 sockel stöd för Intels nya Skylake-processorer. Något som matchas med fyra stycken DDR4-minnesplatser med kapacitet för totalt 64 gigabyte DDR4-minne vid frekvenser på upp till 3 400 megahertz under överklockning.

Andra funktioner som hittas på moderkortet är massvis med USB 3.0-anslutningar, däribland en Type-C variant, Gigabit ethernet, E-sata, 7,1 kanals ljudkrets samt HDMI, DVI och Displayport för anslutningar av skärm.

Moderkortet har även fyra PCI Express 3.0 x16 platser för grafikkort (x16/x8/x16/x8) som matchas med ett PLX-bryggchip för att öka antalet PCI Express-banor på moderkortet. Något som kan vara fördelaktigt för den som vill fylla ut dess tre M.2 platser med SSD-enheter. Det finns även åtta stycken SATA III 6 Gbps portar samt tre Sata Express-anslutningar för ytterligare lagringsenheter.

Överklockare får första parket

Just överklockning är huvudfokus för Gigabytes SOC Force-modell och det börjar med en rejäl spänningsdel med totalt 20 stycken digitala faser. Strömen hämtas genom en 8 pin och en 4 pin strömkontakt på moderkortet som även kommer med ett Turbo B-clock chip som enligt Gigabyte ska göra det effektivare att överklocka med bclk-frekvenser på Intels nya Skylake-processorer. Detta med steglösa inställningar mellan 90 till 200 megahertz där man inte längre är låst till förinställda intervall som 100, 125 resp, 167 megahertz.

Själva överklockningen kan göras i Gigabytes uefi-mjukvara eller deras windows applikation men även direkt på moderkortet genom deras OC Touch-panel. En uppsättning fysiska knappar som kan användas för att överklocka direkt på kretskortet.

Andra funktioner för överklockare är switchar och reglage för att stänga av och aktivera individuella PCI Express-portar eller för den delen minnesplatser på kortet. Vi hittar även mätpunkter för spänningar samt leds för felsökning direkt på moderkortet.

Gigabyte har försett SOC Force med en hybridkylningslösning som med flera rejäla passiva kylflänsar och värmeledningsrör i koppar även kan kopplas in i ett vattenkylningssystem. Som tidigare modeller i GIgabytes överklockningsserier går moderkortets färger i svart och orange.

Gigabyte Z170X SOC Force kommer att lanseras den 5:e augusti tillsammans med Intels Core i7-6700K samt Core i5-6600K Skylake-processorer. Prislappen på moderkortet är dock ännu ej bekräftad.

Källa: itfree4u

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid